Guies
-
Full de ruta del Departament de Salut per millorar la detecció i l’atenció precoç dels trastorns de la conducta alimentària i reforçar les estratègies de prevenció, elaborat a partir de les recomanacions de la Comissió d’Experts del Consell Assessor de Salut Mental i Addiccions, i amb la col·laboració de l’Associació contra l’Anorèxia i la Bulímia (ACAB).
-
Document de la Taula de diàleg per a la prevenció dels trastorns de la conducta alimentària que planteja una sèrie de mesures i propostes per minimitzar els efectes negatius en la salut física i mental dels infants i adolescents associats a la mesura del pes i la talla.
-
Aquesta guia, elaborada per l'Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFICC), se centra en l'abordatge interdisciplinari dels TCA en l'àmbit de l'atenció primària de salut.
-
TCA. Guia per a l'atenció primària de salut (Obre en una nova finestra)
Aquest document, elaborat per un grup de professionals, té com a objectiu facilitar al personal mèdic i d'infermeria d'atenció primària uns criteris orientatius i, alhora, pràctics en aspectes d'alimentació i nutrició, d'epidemiologia, diagnòstics, d'entrevista clínica, de tractament i derivació.
-
Els professionals d'infermeria de l'atenció primària han de tenir cura de les persones afectades per TCA mitjançant un abordatge multidisciplinari. En aquest sentit, la infermera o infermer ha de ser qui gestioni el procés, realitzi un abordatge biopsicosocial del problema, estableixi la comunicació amb la resta de nivells assistencials i mantingui una relació de proximitat amb la persona malalta i amb la seva família.
-
Guia per treballar els trastorns de comportament alimentari (anorèxia i bulímia) en infants i joves. Aporta informació bàsica dels trastorns, els senyals d'alerta, la prevenció primària i secundària, la funció dels educadors, etc. És una guia útil que emmarca els temes principals per a la prevenció dels TCA i va ser editada l'any 2002.