Els documents i/o informació mínima que la CGAC requereix per poder verificar, prèviament, el compliment dels requisits que demana la Llei ABANS DE LA PRESTACIÓ són:
- Primera sol·licitud
- Declaració responsable sobre la informació del procés deliberatiu. (format pdf)
- Segona sol·licitud
- Justificació escurçament termini entre primera i segona sol·licitud (en cas de que sigui inferior a 15 dies).
- Consentiment informat: com a mínim han de transcórrer 24h després de finalitzar el procés deliberatiu, sinó caldrà demanar justificació.
- DVA (si existeix, imprescindible en el supòsit d’incapacitat de fet). Explicitar si ha estat necessari utilitzar aquest DVA o no.
- DNI o TIE; o passaport +empadronament > 12 mesos si el sol·licitant no te residència legal.
- DNI persona representant (en els casos on hi hagi persona representant).
- Document amb la informació que entrega el/la metge/ssa responsable al sol·licitant sobre el diagnòstic, les possibilitats terapèutiques i resultats esperables, les alternatives existents incloent les possibles cures pal·liatives, i les prestacions socials a les que tingués dret d’acord amb la normativa d’atenció a la dependència.
- Informe favorable metge responsable signat i datat . Aquest informe hauria de fer-se quan ha finalitzat el procés deliberatiu, En cas de denegació es farà en els 10 dies següents a la 1a. sol·licitud, sens perjudici que en algun cas el professional pugui necessitar més temps per a validar el compliment dels criteris d’accés a la PRAM. (S’ha d’omplir des del programa PRAM).
- Informe favorable metge consultor signat i datat . Aquest informe hauria de fer-se després de la segona sol·licitud i haver-se obtingut el CI. (S’ha d’omplir des del programa PRAM).
- Document on s’expliquin les raons que han portat a flexibilitzar els terminis- ex. demora excessiva entre sol·licituds, impossibilitat de disposar del metge consultor, demanda de temps per part de la persona sol·licitant etc-.
Els documents mínims que la CGAC requereix per poder verificar, posteriorment, la correcta realització de la prestació que demana la Llei DESPRÉS DE LA PRESTACIÓ són:
- Document primer. (S’ha de generar al programa PRAM)
- Document segon. (S’ha d’omplir al programa PRAM)
Documentació mínima a aportar quan hi ha una denegació per part del metge/ssa responsable:
- Primera sol·licitud
- DVA (si existeix, imprescindible en el supòsit d’incapacitat de fet).
- DNI o TIE; o passaport +empadronament > 12 mesos si el sol·licitant no te residència legal.
- DNI persona representant (en els casos on hi hagi persona representant).
- Informe del metge responsable detallant els motius de la denegació (aquest informe també s’haurà d’entregar per escrit a la persona sol·licitant).
- Document 1 (S’ha de generar al programa PRAM)
- Document 2 (S’ha de generar al programa PRAM)
En cas que el pacient, a qui s’ha denegat una sol·licitud, vulgui formular una reclamació se li pot facilitar un model normalitzat per realitzar una ·Reclamació davant la Comissió de Garantia i Avaluació de Catalunya". Tanmateix no és obligatori utilitzar aquest model, es pot fer servir qualsevol mitjà alternatiu al formulari sempre que quedi constància de la voluntat inequívoca de qui presenta la reclamació, així com del moment en què la sol·licita.
- Document de revocació.
- El/la metgessa responsable haurà d’omplir al PRAM l’apartat “9. Sol·licitud de revocació” i penjar el document de revocació signat per la persona sol·licitant.
- Document d’ajornament.
- El/la metgessa responsable haurà d’omplir al PRAM l’apartat “8. Sol·licitud d’ajornament” i penjar el document de revocació signat per la persona sol·licitant.
- Contactar / Informar a l’Oficina PRAM
- Canviar l’estat de l’expedient dins l’aplicació PRAM: a través del desplegable, i posar “expedient finalitzat per èxitus prematur”
- Informe de reflexió de tot el procés que pots escriure en un document format word i enviar-la al correu: salut@gencat.cat.