Ivan Planas Miret, nou sotsdirector del Servei Català de la Salut

Torna
Dijous, 23 de setembre de 2021
  • El Departament també ha nomenat Marta Chandre Jofre com a gerent de Governança d’Empreses Pròpies i Alba Benaque Vidal com a gerent d’Organitzacions i Professionals del Servei Català de la Salut
Salut ha nomenat Ivan Planas Miret com a nou sotsdirector del Servei Català de la Salut. La decisió respon a la voluntat d’assegurar la transversalitat dels projectes i les actuacions del Servei Català de la Salut amb les polítiques del Departament i amb el nou Pla de salut. El nou sotsdirector, a més, té l’encàrrec de dur endavant la reconstrucció del sistema sanitari postpandèmia, amb els ulls posats en el Pla de de recuperació de l’estat de salut de la població i l’enfortiment del sistema amb els fons europeus destinats a la recuperació i la resiliència.

Ivan Planas, fins ara director de l’Àrea Econòmica del Servei Català de la Salut, s’ha especialitzat en l’àmbit econòmic tant pel que fa a les empreses públiques com en el sistema sanitari. Al llarg de la seva trajectòria professional ha ocupat el càrrec de director general d’Anàlisi i Seguiment de les Finances Públiques del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. Ha exercit com a gerent d'Empreses Públiques i Consorcis del Servei Català de la Salut i ha estat assessor sectorial en matèria econòmica del Departament de Salut.

Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona, Ivan Planas també té el màster en Economia Pública per la Universitat de York al Regne Unit i el diploma en Gestió Hospitalària de l'Hospital Clínic de Barcelona.

En la seva trajectòria professional destaquen els seus treballs de recerca com a investigador i administrador del Centre de Recerca en Economia i Salut (CRES) de la UPF i la seva participació en nombrosos projectes europeus de recerca en l'àmbit de l'economia pública i l'avaluació de polítiques públiques. És l’autor de diferents articles i publicacions sobre la mateixa matèria.

El nou sotsdirector del Servei Català de la Salut també és professor associat en Economia Aplicada del Departament d'Economia i Empresa de la UPF; professor del màster en Gestió Pública (UPF-UAB-UB) de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, i professor del màster en Hisenda Autonòmica i Local (UB).


Marta Chandre Jofre, nova gerent de Governança d’Empreses Pròpies del Servei Català de la Salut
.
Llicenciada en Medicina i Cirurgia, especialista en Medicina Familiar i Comunitària i màster en Direcció d'Institucions Sanitàries. Marta Chandre inicia la seva trajectòria professional com a metgessa substituta i de reforç d'estiu al partit mèdic de Tona el 1989. La nova gerent ha exercit principalment en l'àmbit de l'atenció primària, tant en la vessant assistencial com en la de gestió. Ha estat directora dels equips d'atenció residencial del grup Mutuam entre el 2013 i el 2016, any en què és nomenada gerent de la Regió Sanitària Catalunya Central. Dos anys després, és designada com a sotsdirectora del Servei Català de la Salut, un càrrec que ha desenvolupat fins avui.

Alba Benaque, nova gerent d’Organitzacions i Professionals del Servei Català de la Salut.
D’aquesta manera, Alba Benaque encapçala la Gerència de la qual ja formava part. Fins avui exercia com a cap de la Divisió de Desplegament Territorial. La nova gerent és llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, té el màster en Salut Pública de la Universitat Johns Hopkins (Baltimore) i compta amb una llarga trajectòria dins l’àmbit de gestió sanitària en l’Administració pública.

La seva trajectòria professional s’inicia com a investigadora a l’Agència de Salut Pública de Barcelona, de l’Ajuntament de Barcelona. Un any després, entra a treballar a la Direcció d’Atenció Primària Eixample (Barcelona Ciutat) de l’Institut Català de la Salut com a tècnica superior de Salut Pública. El 2001 entra a formar part del Servei Català de la Salut com a directora del Sector Sanitari Barcelonès Nord i Baix Maresme de la Regió Sanitària Barcelona i, cinc anys després, passa a ser la responsable de Compra de Serveis Sanitaris, dintre la Direcció de Planificació, Compra i Avaluació de Serveis Sanitaris, de la Regió Sanitària Barcelona. El 2011 és nomenada directora de Compra i Avaluació dels Serveis Sanitaris de la mateixa regió sanitària fins al 2017, que passa a ser responsable d’Acció Territorial de Contractació i Avaluació de Serveis Sanitaris de l’Àrea Sanitària del CatSalut. Del 2019 fins a l’agost del 2020 treballa com a directora adjunta primer, i després, com a directora general de la Fundació ACE, de l’Institut Català de Neurociències Aplicades. Al setembre del 2020 torna al CatSalut a l’Àrea d’Organitzacions i Professionals.