Ingredients
- 100-150 g de filet de tonyina per cap en un tall gruixut
- 2 cullerades soperes de mostassa poc picant
- 1 tomàquet madur ben carnós
- 60 g de formatge fresc o recuit
- 1 cullerada sopera d'oli d'oliva
- Sal gruixuda i romaní
Elaboració
- Poseu unes gotes d'oli en una paella i quan estigui ben calent poseu a coure el filet de tonyina prèviament untat amb la mostassa per ambdós costats.
- Feu una cocció ràpida per tal que no quedi massa cuit, així resultarà ben melós.
- Talleu el tomàquet en dues rodanxes gruixudes i amaniu-lo amb la sal i un rajolí d'oli.
- Afegiu-hi també un polsim de fulles de romaní prèviament picades en el molinet del cafè.
- Col·loqueu al damunt del tomàquet el formatge fresc o recuit i amaniu-lo també amb la sal, el romaní molt i unes gotes d'oli d'oliva.
- Serviu-ho tot en un plat gran: el filet de tonyina amb mostassa i al costat el guarniment de tomàquet i formatge.
Comentari dietètic
La tonyina és un peix blau, amb un contingut de greixos interessants en relació amb la prevenció de malalties circulatòries (àcids grassos poliinsaturats rics en omega 3). Té una preparació molt ràpida que no requereix gaire greix d'addició i, a més, la guarnició és ben fresca, rica en fibra (proporcionada pel tomàquet) i amb una aroma molt mediterrània. Si voleu reduir el consum de sal, podeu substituir perfectament la sal i incrementar sensiblement el romaní.
Data d'actualització:
12.04.2017