INGREDIENTS PER A UNA PERSONA
- 1 ou
- 5-6 espàrrecs de marge
- 2 alls tendres
- 8-10 cues de gambes pelades (poden ser congelades)
- 1 llesca de pa de motlle
- 1 branca de julivert
- oli d'oliva verge
- pebre i sal iodada
ELABORACIÓ
- Renteu i talleu a bocins els espàrrecs i els alls tendres.
- Poseu-los en una paella de fons gruixut i coeu-los a foc lent, amb dos o tres cullerades soperes d'aigua. Tapeu-los.
- Quan l'aigua gairebé s'hagi evaporat i els espàrrecs i els alls comencin a estar ben tendres, afegiu-hi les cues de gambes, remeneu-ho tot, tapeu-ho i deixeu-ho coure un parell de minuts.
- Quan les gambes estiguin mig cuites, afegiu-hi pebre negre (i una mica de sal, si es vol), remeneu-ho i destapeu-ho.
- Tot seguit, afegiu-hi un raig d'oli d'oliva i remeneu-ho amb compte.
- Bateu un ou i afegiu-lo a la paella. Coeu-lo a foc lent remenant amb una cullera de fusta fins que l'ou s'hagi quallat.
- Serviu en un plat, guarnit amb una llesca de pa de motlle torrada i tallada en forma dos triangles i unes fulles de julivert.
COMENTARI DIETÈTIC
En aquesta ocasió, us presentem una recepta amb ou. Aquest aliment, que durant els darrers anys ha caigut en un cert desprestigi, a part de presentar moltes possibilitats gastronòmiques i de ser ben acceptat per totes les franges d'edat, té una qualitat nutricional molt destacable.
El seu contingut en proteïnes el fa un substitut excel·lent de la carn i el peix.
Acompanyar les preparacions d’ou amb hortalisses com els espàrrecs i els alls tendres és una tradició molt típica de la dieta mediterrània, i permet completar l’aportació diària d’aquest grup d’aliments tan saludable.
Informació relacionada
Data d'actualització:
19.04.2021