• Inici
  • Llobarro al forn amb aroma de fonoll i llimona

Llobarro al forn amb aroma de fonoll i llimona

Ingredients per a 4 persones

  • 4 llobarros individuals nets
  • 4 cullerades soperes de fonoll fresc picat
  • 1 llimona
  • 2 grans d’all
  • 1 copa de vi blanc sec
  • ½ got d’aigua
  • 2 cullerades soperes d’oli d’oliva
  • Sal iodada i pebre

Elaboració

  1. Se salen els llobarros i s’unten amb oli.
  2. Es neteja la llimona i la meitat es talla a rodanxes.
  3. Es pelen i es piquen els alls i es barregen amb el fonoll.
  4. Es farceixen els llobarros amb el fonoll i una rodanxa de llimona
  5. Es col·loquen en una safata que pugui anar al forn.
  6. Es reguen amb el vi, el suc de mitja llimona i l’aigua.
  7. Es couen al forn, escalfat prèviament a 250°C, durant uns 20 minuts.
  8. A meitat de la cocció, es reguen amb el suc que van fent.


Suggeriment

Aquest plat s’ha de menjar acabat de sortir del forn.

Proposta de menú

  • Llobarro al forn amb aroma de fonoll i llimona (es pot acompanyar de patates i verdures al vapor).
  • Milfulls de poma, formatge fresc i mel.


Comentari dietètic

Elaborat al forn, el llobarro resulta un aliment baix en calories, però ric en proteïnes. El fonoll té un sabor dolç i suau, semblant al de l’api, amb un punt anisat. El bulb pot menjar-se cru, tallat a rodanxes fines en amanides o cuit, en cremes i sopes.

La guarnició de vegetals proposada i els condiments realcen el sabor suau del peix, i enriqueixen el plat en nutrients reguladors (vitamines i minerals) i energètics (hidrats de carboni de les patates) sense augmentar gaire les calories del plat.

Com a consell cal dir que es pot comprar el peix fresc i congelar-lo en previsió a la diferència de preu substancial que es pot produir els dies propers a les festes de Nadal. La congelació manté intacta la qualitat nutricional, higiènica i organolèptica d’aquest peix tan saludable.

Data d'actualització:  17.07.2012