• Inici
  • Llenties amb arròs i bolets

Llenties amb arròs i bolets

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

  • 200 g de llenties remullades
  • 50 g d’arròs blanc rodó
  • 1 brot d'api
  • 1 pastanaga
  • 1 porro
  • 1 fulla de llorer
  • 1 gra d’all
  • 8 brots de julivert
  • 50 g bolets variats
  • 2 talls de pernil tallats a tires
  • 4 cullerades soperes d’oli d’oliva verge
  • sal iodada

 

ELABORACIÓ

1. Es posen dins d’una olla les llenties, l’api, el llorer, el porro i la pastanaga tallats en dos trossos, i es cobreixen amb aigua (el doble o triple de volum d’aigua que de llenties) i quan comenci a bullir, es baixa la intensitat del foc perquè el bull sigui suau. Es remenen de tant en tant perquè no s’enganxin.
2. Transcorreguda una hora, se separa el porro, l’api i la pastanaga, i es trituren. Després, s’aboca el puré de verdures sobre les llenties, s’afegeix l’arròs i es dona un bull suau al conjunt d’uns 15-20 minuts.
3. Mentrestant, en una paella amb una cullerada d’oli es daura el pernil, i es reserva.
4. En una altra paella se salten els bolets nets amb la resta d’oli, i s’hi afegeix l’all i el julivert picats. Es remena i es reserva.
5. Just acabada la cocció de les llenties amb l’arròs, s’afegeixen els bolets, una mica de sal, si es vol, i es remena bé.
6. En el moment de servir-ho, es decora cada plat amb el pernil cruixent.

 

COMENTARI DIETÈTIC

Si es vol prescindir del pernil, es pot decorar el plat amb unes fulles de julivert fregides ben cruixents. Les llenties són llegums i com a tals són aliments proteics que poden substituir la carn, el peix o els ous. Les hortalisses i els bolets augmenten encara més el valor nutricional del plat, que podria constituir un plat únic.

Data d'actualització:  11.03.2021