Ingredients per a 4 persones
- 1 coliflor mitjana
- ½ bròquil petit
- 1 ceba
- 1 litre d’aigua o de brou vegetal
- 1 gra d’all
- 20 g d’ametlles torrades i pelades
- 1 pessic de nou moscada
- oli d’oliva verge
- sal iodada i pebre
Elaboració
- Es cou la ceba pelada i tallada fina dins d’una cassola amb oli fins que estigui estovada.
- S’hi afegeix la coliflor neta i tallada a brots petits, juntament amb el brou o aigua i, si es vol, una mica de sal, i es deixa coure durant uns 20 minuts.
- Es cou al vapor el bròquil tallat a brots, es refreda en aigua freda i es reserva.
- Es fa una picada amb l’all, les ametlles i la nou moscada, i s’afegeix a la cassola passats els 20 minuts.
- Un cop la coliflor és cuita, es tritura tot procurant que quedi una crema homogènia.
- Se serveix la crema decorada amb el bròquil i làmines d’ametlla torrada.
Comentari dietètic
La coliflor i el bròquil són unes de les hortalisses típiques de la temporada de fred. Són especialment nutritives, ja que contenen fibra, vitamines i minerals (entre els quals destaca especialment el calci). A més, són riques en substàncies antioxidants, sobretot les riques en sofre, responsables de l’olor característica de les crucíferes.
La textura suau d’aquesta crema i el seu sabor exquisit gràcies, també, a les ametlles torrades, fan que aquest plat sigui una bona manera d’incorporar aquestes hortalisses a la dieta.
Data d'actualització:
26.09.2023