• Inici
  • Crema de coliflor, bròquil i ametlles

Crema de coliflor, bròquil i ametlles

Ingredients per a 4 persones

  • 1 coliflor mitjana
  • ½ bròquil petit
  • 1 ceba
  • 1 litre d’aigua o de brou vegetal
  • 1 gra d’all
  • 20 g d’ametlles torrades i pelades
  • 1 pessic de nou moscada
  • 2 cullerades soperes d’oli d’oliva
  • julivert (opcional)
  • sal iodada i pebre

Elaboració

  1. Es cou la ceba pelada i tallada fina dins d’una cassola amb l’oli fins que estigui estovada.
  2. S’hi afegeix la coliflor neta i tallada a brots petits, juntament amb el brou o aigua i sal, i es deixa coure durant uns 20 minuts.
  3. Es cou al vapor el bròquil tallat a brots, es refreda en aigua freda, i es reserva.
  4. Es fa una picada amb l’all, les ametlles i la nou moscada, i s’afegeix a la cassola passats els 20 minuts.
  5. Un cop la coliflor és cuita, es tritura tot procurant que quedi una crema homogènia.
  6. Se serveix la crema decorada amb el bròquil i làmines d’ametlla torrada.


Comentari dietètic

Entre els molts minerals que conté la coliflor hi ha potassi, fòsfor, sofre, calci i magnesi. Les fulles contenen vitamina A i la inflorescència vitamina C. La coliflor, com altres hortalisses, exerceix sobre l’organisme certa acció diürètica i laxant.

El bròquil és una hortalissa que conté fibra, calci, fòsfor, vitamina A i substàncies antioxidants.

L’ametlla és un aliment molt energètic, per la gran quantitat de greixos que conté. És una bona font de proteïna i també aporta hidrats de carboni. Aquest fruit conté una gran proporció de minerals, entre els quals predomina el fòsfor. També conté potassi, magnesi, calci i vitamina E.

La textura suau d’aquesta crema i el seu sabor exquisit fan que aquest plat sigui una bona manera d’incorporar aquestes hortalisses a la dieta. 

Data d'actualització:  16.07.2012