• Inici
  • Amanida de col llombarda amb pipes de carbassa i salsa de iogurt

Amanida de col llombarda amb pipes de carbassa i salsa de iogurt

Bàner amb logotip oficial i lema AIFV 2021

Ingredients per a 4 persones

  • ¼ de col llombarda
  • 2 tronxos o branques d’api
  • 1 poma
  • 20 g de panses
  • 40 g de pipes de carbassa
  • 1 iogurt natural (o de soja) sense sucre
  • 2 cullerades soperes d’oli d’oliva verge
  • ½ cullerada sopera de suc de llimona
  • julivert
  • sal iodada i pebre


Elaboració

1. Es talla la col neta a tires fines.
2. Es talla l’api net a tires fines.
3. Es prepara un amaniment amb el iogurt, el suc de llimona, el pebre, el julivert picat, l’oli i, si es vol, una mica de sal.
4. Es talla la poma neta a daus i es barregen tots els ingredients amb l’amaniment dins d’un bol.
 

Comentari dietètic

La família de les cols són unes hortalisses que tenen especial interès per la seva gran aportació de nutrients com les vitamines, els minerals, la fibra i els compostos antioxidants.

En aquest cas, la col llombarda és la base d’aquesta recepta, juntament amb la poma i l’api, i en resulta una amanida molt original i colorida de tardor, amb una mescla interessant de sabors dolços i àcids.

Data d'actualització:  01.11.2021