• Inici
  • Amanida de col llombarda amb pipes de carabassa i salsa de iogurt

Amanida de col llombarda amb pipes de carabassa i salsa de iogurt

Ingredients per a 4 persones

  • ¼ de col llombarda
  • 2 tronxos d’api
  • 1 poma golden
  • 20 g de panses
  • 40 g de pipes de carabassa
  • 1 iogurt natural
  • 2 cullerades soperes d’oli d’oliva
  • ½ cullerada sopera de suc de llimona
  • julivert
  • sal iodada i pebre


Elaboració

1. Es talla la col neta a tires fines.
2. Es talla l’api net a tires fines.
3. Es prepara un amaniment amb el iogurt, el suc de llimona, la sal, el pebre, el julivert picat i l’oli.
4. Es talla la poma neta a daus i es barregen tots els ingredients amb l’amaniment dins d’un bol.
 

Comentari dietètic

La família de les cols conté una gran quantitat de vitamines, minerals (calci, sofre i potassi) i fibra, que estimula la funció intestinal.

En aquest cas, la col llombarda s’utilitza per elaborar, juntament amb la poma i l’api, una original i refrescant amanida. La llombarda és un tipus de col que es caracteritza pel color morat. Aporta molt poques calories, mentre que és rica en vitamina C i altres substàncies amb acció antioxidant. També conté fibra, que li confereix propietats laxants. La poma també és rica en fibra i antioxidants. Aquestes qualitats, unides a les dels altres ingredients, fan que aquest sigui un plat molt saludable i aconsellat per a tothom (excepte per a persones que pateixen problemes de flatulència).

Proposta de menú

  • Amanida de coll llombarda amb pipes de carabassa i salsa de iogurt.
  • Pastissets de peix i patata.
  • Llesques de plàtan amb un rajolí de xocolata negra fosa.
Data d'actualització:  18.07.2012