El circ al plat

Ingredients per a una persona

  • 150 g de patates (per puré amb una mica de llet i mantega)
  • 50 g de mongetes tendres primes
  • 2 tomàquets nans
  • 100 g de pastanaga ratllada molt fineta
  • 2 olives negres sense pinyol
  • 1 ou dur
  • oli i vinagre


Elaboració

1. Peleu i coeu les patates.
2. Encara en calent, tritureu-les amb una mica de llet i mantega fins aconseguir una pasta ben fina.
3. Coeu les mongetes verdes al vapor i retireu-les quan estiguin cuites al dente, és a dir més aviat crues.
4. Talleu-les en trossos de 2 cm, aproximadament.
5. En un plat, col·loqueu el puré de patates en el centre formant una rodona (serà la base de la cara d'un pallasso).
6. Col·loqueu les mongetes verdes a la part superior com si fossin uns cabells de punta.
7. Utilitzeu les olives negres per fer els ulls.
8. Talleu els tomàquets nans per la meitat i poseu un dels trossos en el nas i un per a cada orella.
9. Al damunt de cada orella, poseu un cabdell de pastanaga ratllada amanida prèviament amb oli i unes gotes de vinagre o de llimona.
10. Reserveu dues llesques del centre de l'ou dur i la resta ratlleu-lo o piqueu-lo ben menut i amaniu-lo amb unes gotes d'oli.


Comentari dietètic

Aquest és un primer plat que es pot considerar quasi un plat únic perquè incorpora l'ou. Es un plat amb una base de farinaci (les patates) i un bon complement de verdures amb diferents textures (cuites, crues i ratllades). Es considera fàcil de mastegar, adequat per a nens a partir de dos anys. La presentació i la diversitat de colors pot facilitar la bona acceptació d'aquesta preparació, que no deixa de ser un plat de patates amb verdures.     
 

Data d'actualització:  12.04.2017