• Inici
  • Amanida de cogombre i branquillons d'api amb encenalls de formatge sec i pernil ibèric

Amanida de cogombre i branquillons d'api amb encenalls de formatge sec i pernil ibèric

Ingredients per a quatre persones

  • 2 cogombres tendres
  • 1 cor d'api
  • 60 g d'encenalls de formatge manxego sec
  • 60-80 g d'encenalls de pernil ibèric
  • oli d'oliva i vinagre agredolç
  • sal

Elaboració

1. Peleu i talleu a llesques el cogombre, i l'api a bastonets.
2. Amaniu i guarniu el plat amb els encenalls de formatge i de pernil.

Comentari dietètic

Una amanida diferent molt rica en fibres procedents principalment de l'api. Els encenalls de formatge sec i de pernil ibèric a part de donar un toc de color al plat, combinen molt bé amb els sabors de les verdures. La quantitat de pernil i formatge és molt petita, amb la qual cosa, l'aportació energètica del plat és lleugera, sempre i quan no s'utilitzi molt d'oli a l'hora d'amanir.

Data d'actualització:  12.04.2017