• Inici
  • Amanida d'escarola, magrana i pinyons

Amanida d'escarola, magrana i pinyons

Ingredients per a quatre persones

  • 1 escarola o bé una mescla de diferents enciams amb créixens
  • 1 magrana
  • 40-50 g de pinyons
  • 4 cullerades soperes d'oli d'oliva
  • 1 cullerada sopera de vinagre (de poca acidesa, tipus Mòdena)
  • ½ got de vi ranci
  • sal i pebre negre


Elaboració

1. Esgraneu la magrana i reserveu-la.
2. Prepareu una salsa vinagreta amb l'oli, el vinagre, el vi, la sal i el pebre.
3. Barregeu la salsa amb la magrana.
4. Afegiu-hi els pinyons i deixeu-ho reposar una estona.
5. Disposeu l'escarola neta i ben escorreguda o l'enciam i els créixens en un plat.
6. Amaniu amb la salsa preparada prèviament.

 

Comentari dietètic

Amanida amb ingredients de tardor-hivern com la magrana i els pinyons, molt vistosa i alhora lleugera. Aquesta amanida suposa una bona aportació de fibra proporcionada per l'escarola i sobre tot per la magrana. Els pinyons són una interessant font de greixos poliinsaturats. Cal recordar que l'aportació energètica d'aquesta amanida variarà força en funció de la quantitat d'oli que s'utilitzi per amanir.

Data d'actualització:  12.04.2017