Del 24 al 30 d'abril, Setmana Mundial de la Immunització

Les mans d'un professional sanitari amb guants administrant una vacuna al braç d'un infant

La Setmana Mundial de la Immunització pretén promoure la vacunació com la millor manera de protegir-se de les malalties i evitar transmetre-les a altres persones.

Enguany, amb el lema "Les vacunes ens apropen", la campanya vol posar de manifest que la vacunació ens connecta amb les persones, els objectius i els moments que més ens importen, i ens ajuda a millorar la salut al llarg de tota la vida. 

Les vacunes són una eina fonamental en la lluita contra la COVID-19. El seu desenvolupament és fruit d'un llarg procés científic, un repte mundial que ha tingut una resposta internacional organitzada i eficaç sense precedents. Gràcies a elles, s'assolirà la immunitat de grup, fonamental per minimitzar els efectes de la pandèmia, sense oblidar mesures com ara la distància de seguretat, la higiene de mans, la mascareta i la ventilació d’espais tancats.
 
La immunització salva milions de vides cada any i és àmpliament reconeguda com una de les intervencions de salut més beneficioses. Les vacunes comporten un doble benefici: d'una banda, eviten la reaparició de malalties, com la verola o la poliomielitis, i de l'altra, prevenen malalties que poden ser molt greus, com el xarampió o la rubèola. 
 
Tot i que la majoria de vacunes s'administren durant la infància, a l'edat adulta també es poden donar circumstàncies que requereixin immunització, com el desenvolupament de professions de risc, l'embaràs, o els viatges a països o zones on hi ha malalties de les quals cal protegir-se.
Data d'actualització:  08.04.2021