Sida vol dir 'síndrome d'immunodeficiència adquirida' i és una malaltia que destrueix el sistema immunitari –les defenses del cos– produïda pel virus de la immunodeficiència humana (VIH). Tenir el VIH no és el mateix que tenir la sida. Hi ha persones que poden tenir el virus i estar molts anys sense tenir símptomes de la malaltia i gaudir d'un bon estat de salut. Aquestes persones són seropositives, no tenen la sida, però poden transmetre el virus a d'altres persones.


Què passa quan t'infectes?

Un cop a l'interior de les cèl·lules, el virus pot quedar-se adormit durant llargs períodes de temps tot i que, a vegades, es multiplica i pot destruir-les. D'aquesta manera, el sistema immunitari perd la capacitat per defensar-se de les infeccions produïdes per altres gèrmens i també la capacitat per destruir les cèl·lules anormals que es produeixen en el nostre organisme. Aquest fet facilita l'aparició de malalties que caracteritzen la sida:

• Infeccions oportunistes: es produeixen quan el sistema immunitari es troba afectat.
• Determinats tipus de càncers.
• Alteracions neurològiques: provoquen alteracions greus de la consciència fins arribar a la demència.

Galeria de vídeos de material divulgatiu VIH/Sida

S'han trobat 5 resultats.

Autor:  Data de publicació:  Mida:  Utilització de les imatges i vídeos Avís: Es poden utilitzar les imatges i vídeos que estiguin subjectes a una llicència que així ho permeti (per exemple llicències Creative Commons). En cas de dubte, cal consultar l'organisme que apareix com a autor. Comparteix a: /web/resources/fwkResponsive/fpca_subcapcalera/img/NG_ico_twitter.png /web/resources/fwkResponsives/common/img/playIcon.png /web/resources/fwkResponsive/fpca_subcapcalera/img/NG_ico_facebook.png
Les proves de detecció del VIH
veure video
Les persones amb VIH/SIDA encare són discriminades
veure video
Dona, tu decideixes! En les teves relacions sexuals, protegeix-te!
veure video
La sida i altres infeccions de transmissió sexual
veure video
Les infeccions per clamídia i gonococ. Cal detectar-les al més aviat possible
veure video