• Imprimeix

1 de desembre. Dia Mundial de la Sida

Imatge

Des de fa trenta anys, cada 1 de desembre es commemora el Dia Mundial de la Sida.

Persones de tot el món uneixen esforços per fomentar la conscienciació en relació amb el VIH/sida i mostrar solidaritat internacional. Aquest esdeveniment ofereix a tots els coparticipants, tant públics com privats, una de les oportunitats més clares per donar a conèixer la situació i impulsar avenços pel que fa a la prevenció i el tractament de la infecció en els països amb més prevalença i també a la resta del món.

Cada any, l’Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut (ASPCAT) elabora un comunicat per tal de fomentar la conscienciació de la societat i implicar-la en la lluita contra el VIH. S'adhereixen a aquest comunicat al voltant de 140 entitats publiques i privades que adquireixen un compromís laboral i professional per fomentar i mantenir el respecte i la no-discriminació de les persones que viuen amb el VIH/sida.

Aquest any, sota el lema “Un salt endavant cap a la fi de la sida” volem compartir i assumir el compromís acordat per la comunitat internacional de posar fi a l’epidèmia com a amenaça per a la salut pública per al 2030, objectiu que forma part de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, aprovada per l’Assemblea de les Nacions Unides.

És important recordar que tots som necessaris per fer un salt endavant, accelerar la fi d’aquesta epidèmia i construir una societat sense VIH.

Data d'actualització:  01.12.2017