• Imprimeix

Actualització del comunicat sobre la retirada d'alguns medicaments que contenen Valsartan

Torna
Dimarts, 10 de juliol de 2018
El dia 5 de juliol de 2018 l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) va informar de la detecció d’una impuresa probablement carcinogènica en alguns medicaments que contenen Valsartan. Davant d’aquesta situació i en aplicació del principi de precaució, l'AEMPS va ordenar la retirada de tots els lots afectats que afecta diverses presentacions de medicaments.
 
El 9 de juliol, el Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social; el Consell General de Col·legis Farmacèutics, i els 17 laboratoris implicats van acordar que els pacients podien canviar els medicaments afectats a les oficines de farmàcia.
 
És per aquest motiu que el Departament de Salut, recomana a les persones que pensin que poden estar afectades trucar al 061 o desplaçar-se a la farmàcia amb l’envàs del medicament que està prenent.
 
Quan el pacient acudeixi a l’oficina de farmàcia amb un dels envasos afectats ja dispensats, els passos a seguir pel farmacèutic segons l’afectació de cada cas seran els següents:
 
1.      Es comprovarà que el medicament pertany a un dels lots afectats
2.      Es comprovarà que el pacient presenta la corresponent prescripció
3.      Es substituirà el medicament afectat per un altre fàrmac de la mateixa agrupació homogènia sense cap cost addicional per al pacient
4.      Si no és possible el procés, el farmacèutic derivarà el pacient al metge
 
Salut també posa especial èmfasi en què cap persona interrompi el tractament que està prenent si no és sota supervisió d’un professional.
 
A Catalunya hi ha prop de 60.000 persones que prenen Valsartan, però no totes prenen els medicaments afectats per aquesta retirada.
 
Les autoritats europees de medicaments estan treballant amb Zhejiang Huahai per resoldre aquesta situació tan ràpid com sigui possible, avaluant el possible risc associat.

Més informació