• Imprimeix

Alba Vergés, nova consellera de Salut: "A Catalunya seguirem donant assistència sanitària a tothom"

Torna
Dilluns, 04 de juny de 2018
  • Insta el Govern de Pedro Sánchez a derogar el reial decret estatal del PP i que denega la universalitat d’aquest dret de les persones
  • Agraeix els treballadors de les institucions de salut i als de la sanitat pública de Catalunya la resistència i el treball d’aquests darrers mesos
La consellera de Salut entrant al Departament.

La consellera de Salut entrant al Departament.

La nova consellera de Salut, Alba Vergés, ha reiterat, en la seva primera arribada al Departament de Salut, que Catalunya “seguirà donant assistència sanitària a tothom”. “Ho farem perquè la societat catalana sempre ha mostrat aquest consens al respecte i independentment del que faci el Govern espanyol”, ha dit Vergés. “Amb tot, aprofito per dir-li al seu nou president, Pedro Sánchez, que té una oportunitat per derogar el reial decret estatal del PP que denega la universalitat d’aquest dret”, ha afegit.
 
Alba Vergés ha expressat que assumeix la seva responsabilitat al capdavant de Salut amb la mateixa “voluntat de servei” que ha demostrat durant la seva trajectòria, i ha agraït especialment el conseller Antoni Comín pel seu compromís amb el país i la seva gent. “El Departament de Salut és un on pots demostrar més la feina per millorar la vida de les persones, amb un dret tan fonamental com és el de la salut, pilar bàsic del nostre país”, ha dit Vergés. En aquest sentit, la consellera ha subratllat que “hem fet fora el 155 i hem recuperat les institucions per a posar-les al servei de la ciutadania. Venim aquí per tornar a treballar per a la gent, per a governar per a tothom, per a la vida de totes les persones”.
 
La nova titular de Salut, que ha estat rebuda especialment per membres d’ADIC Salut, ha agraït els treballadors del Departament de Salut, del CatSalut, i per extensió al de la resta d’organismes de salut i professionals de la sanitat pública de Catalunya “per haver resistit aquests mesos tan durs sense que la ciutadania notés les conseqüències del control estatal”.
 
En aquest sentit, i després de dedicar un parlament als treballadors i de conèixer el seu despatx, Vergés ha encapçalat una reunió de treball amb alts càrrecs del Departament, del CatSalut i membres d’ADIC Salut, per analitzar els efectes de l'aplicació de l'article 155 i la seva reversió, així com abordar els eixos principals de la política de Salut per a aquest mandat.