• Imprimeix

El conseller de Salut anuncia la construcció d'un tercer CAP a Castelldefels

Torna
Dimecres, 02 d'agost de 2017
·         Antoni Comín ha destacat que es dona així resposta a “una reivindicació històrica” que suposarà un “salt qualitatiu” en l’atenció sanitària dels ciutadans
·         El titular de Salut també ha subratllat que el Departament està complint “en temps i forma” el projecte de construcció del nou Hospital de Viladecans, una de les obres més importants que la conselleria té en marxa al país
El conseller de Salut durant la visita a Castelldefels, acompanyat de l'alcaldessa de la localitat.

El conseller de Salut durant la visita a Castelldefels, acompanyat de l'alcaldessa de la localitat.

El conseller de Salut, Antoni Comín, ha anunciat avui que el Departament construirà un tercer CAP a Castelldefels, una localitat del Baix Llobregat que actualment disposa de dues àrees bàsiques de salut, el CAP El Castell-Castelldefels 1 i el CAP BOU-Castelldefels 2, que donen resposta a una població de 63.057 persones.
 
Antoni Comín ha avançat que el nou equipament s’ubicarà en uns terrenys que l’Ajuntament ha posat a disposició del Departament i que es troben a la confluència del carrer Doctor Trueta amb l’Avinguda Lluis Companys, uns terrenys situats a la zona de La Muntanyeta que avui ha visitat el conseller de Salut acompanyat, entre altres autoritats, per l’alcaldessa de la localitat, Maria Miranda.
 
Comín ha subratllat que “Castelldefels reuneix els requisits necessaris, tant pel que fa a les necessitats de salut com de la població per la construcció d’aquest nou centre d’atenció primària” i ha destacat que “no volíem matenir més la incertesa davant d’una reinvindicació històrica i rellevant com aquesta que suposarà un salt qualitatiu en l’atenció sanitària dels ciutadans de Castelldefels”.
 
Està previst que el projecte executiu es redacti durant el 2018 i que durant el 2019 es produeixi la licitació, l’adjudicació i l’inici de les obres. D’aquesta manera el centre entraria en funcionament el 2020.
 
Segons el conseller, la construcció del nou CAP permetrà “reorganitzar els serveis que actualment s'ofereixen per enfortir-los i optimitzar l'atenció que reben els ciutadans”.
El conseller durant la visita a Viladecans

El conseller durant la visita a Viladecans


Nou Hospital de Viladecans
D’altra banda, en el decurs de la visita que el conseller Comín ha fet també al Baix Llobregat, el titular de Salut s’ha desplaçat fins a Viladecans, on ha visitat els terrenys on s’edificarà el nou hospital. El conseller ha destacat que “estem complint en temps i forma un compromís tan important com la construcció d’aquest nou centre". En aquest sentit, Comín ha recordat que el passat divendres, 28 de juliol, ja va sortir publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), el concurs per la licitació de les obres del nou Hospital de Viladecans per un valor de 42 milions d’euros, que ha de servir per construir l’edifici. Aquesta licitació vindrà acompanyada d’una altra de complementària per les instal·lacions del centre (aigua, gas, la xarxa informàtica, etc.) valorada en uns 24 milions d’euros, i s'hi haurà de sumar el pressupost per equipar l'hospital, per la qual cosa el cost total arribarà als 80 milions d’euros.
 
“Aquesta és una de les obres més importants que té el Departament de Salut avui en marxa al conjunt del país, tant pel valor des d’un punt de vista assistencial com també pel volum econòmic”, ha subratllat Comín que ha afegit que “aquest somni reivindicat des de fa més de 10 anys ara ja és una realitat”.
 
Està previst que les obres comencin al llarg del quart trimestre d’aquest any i que durant el 2020 es doti d’equipament. El nou edifici estàra situat al front de l’Avinguda Mil·lenari i Avinguda Tarradellas, és a dir, en el solar adjacent a l'Hospital de Viladecans.
 
El nou hospital aplegarà el gruix del programa assistencial del centre, mentre que els tres edificis actuals o bé mantindran l’ús -Edifici Consultes Externes-  o bé es reutilitzaran per a usos administratius o de suport, no directament assistencials. L’actual edifici d’urgències esdevindrà la nova cafeteria, i a l’edifici històric s’hi ubicaran les àrees administratives. El projecte preveu espais enjardinats entre edificis, la qual cosa contribuiran a unes bones condicions ambientals.
 
Durant la visita, el conseller ha assenyalat que “l’atenció primària és una prioritat absoluta del Departament” i que l’objectiu és convertir-la en l’eix vertebrador del nostre sistema sanitari”.