La Ciutat Esportiva del Futbol Club Barcelona rep l'acreditació AMED per promoure l'alimentació saludable
Torna
Dimarts, 20 de de juny de 2017
Departament de Salut
L’Agència de Salut Pública de Catalunya ha lliurat avui, dimarts 20 de juny, l’acreditació AMED a la Ciutat Esportiva Joan Gamper del Futbol Club Barcelona per promoure l’alimentació saludable a La Masia i a tot el recinte.
L’acte, organitzat a La Masia de Sant Joan Despí, ha comptat amb l’assistència de Joan Guix, secretari de Salut Pública del Departament de Salut; Xavier Vilajoana, membre de la Junta Directiva del FCB, i Joan Moles, director d’operacions de Sodexo, gestora del servei de restauració, entre d’altres assistents.
L’Agència de Salut Pública de Catalunya, en el marc del Pla Interdepartamental de Salut Pública, dinamitza i destaca el programa Amed com a iniciativa pionera a l’Estat, per promoure la salut a través de potenciar l’alimentació mediterrània als establiments de restauració col·lectiva amb l’objectiu de fer fàcils les opcions saludables.
En aquest sentit, l'objectiu de La Masia i del FC Barcelona és oferir als joves i adults esportistes una alimentació saludable que encaixi amb el patró d’alimentació mediterrània i que, a més a més, els ajudi a cobrir les necessitats pròpies de la seva edat i del tipus i intensitat d'esport practicat. La Ciutat Esportiva Joan Gamper cada dia atén prop de 400 comensals.
L’acreditació Amed promou, identifica i visibilitza establiments de restauració que treballen i difonen l’alimentació mediterrània com a patró d’alimentació saludable propi del nostre entorn, en especial en el de menú diari, ja que quasi un 31% de la població adulta catalana menja fora de casa més d’una vegada a la setmana.
Els restaurants acreditats estan identificats amb un adhesiu a l’exterior que els visibilitza com a establiments Amed. Per aconseguir aquesta acreditació, els establiments han de complir un seguit de requisits, que són principalment els següents:
· Garantir que un 25% de l’oferta de primers plats siguin a base de verdures, hortalisses o llegums.
· Oferir algun producte integral a la carta.
· Incloure a l’oferta de segons plats un 50% de peix o carn magra.
· Disposar, entre les postres làcties, de l’opció de baix contingut en greix.
· Utilitzar oli d’oliva per amanir i preparar els plats (per amanir preferiblement oli d’oliva verge o verge extra).
· Garantir un 50% de fruita fresca, en l’oferta de les postres.
A més, també es demana als establiments acreditats que ofereixin als seus clients informació sobre opcions de lleure actiu a les zones pròximes als establiments (circuits, passejades, etc.), ja que el programa Amed també està associat a un concepte de vida activa i saludable. Amed identifica restaurants, menjadors laborals, universitats i altres centres de formació, hospitals, residències, albergs, cadenes de restauració, a més a més de bars i restaurants.
Actualment ja són 135 municipis de tot Catalunya on hi ha almenys un establiment Amed, dels 565 acreditats que tenen capacitat per oferir menús basats en l’alimentació mediterrània a gairebé 87.000 comensals diaris.