Ingredients per a 4-6 persones
- 3 tasses (uns 600 g) de cigrons cuits (250 g en cru)
- 1 cogombre gros
- 1 tomàquet madur mitjà
- 1 all
- 1 llimona
- 4 cullerades soperes d’oli d’oliva verge
- sal iodada
- aigua freda
Preparació
- Netegeu i peleu el cogombre. Talleu-lo a daus, saleu-lo i deixeu que degoti dins d’un colador durant uns 10 minuts.
- Netegeu i peleu el tomàquet.
- Peleu i piqueu l’all.
- En un recipient fondo, tritureu els cigrons amb el cogombre, el tomàquet, l’all, la sal, el suc de la llimona i un got d’aigua freda.
- Afegiu-hi l’oli i l’aigua freda fins que obtingueu la consistència adequada.
Comentari
Els cigrons i les verdures aporten fibra, vitamines i minerals. És una bona opció, tant per dinar com per sopar. En un dia calorós, es pot servir dins d’una gerra o una sopera amb alguns glaçons per mantenir-ne la fredor. També s’hi poden afegir uns daus de pa integral torrat per donar-li un toc cruixent.
Data d'actualització:
22.02.2024