INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- 200 g de llenties seques
- 100 g d’arròs (preferiblement integral)
- 1 branca d’api
- 1 pastanaga
- 1 porro
- 1 fulla de llorer
- 1 gra d’all
- 8 brots de julivert
- 250 g bolets variats
- Oli d’oliva verge
- Sal iodada
ELABORACIÓ
- Es deixen les llenties unes 6 hores en remull.
- Es posen dins d’una olla les llenties, l’api, el llorer, el porro i la pastanaga, pelats, nets i tallats a trossos grans, i es cobreixen amb aigua (el doble o triple de volum d’aigua que de llenties) i quan comenci a bullir, es baixa la intensitat del foc perquè el bull sigui suau. Es remena de tant en tant.
- Transcorreguda una hora aproximadament, se separa el porro, l’api i la pastanaga, i es trituren. Després, s’aboca el puré de verdures sobre les llenties, s’afegeix l’arròs i es dona un bull suau al conjunt d’uns 15-20 minuts (dependrà del tipus d’arròs utilitzat).
- En una paella se salten els bolets nets amb oli, i s’hi afegeix l’all i el julivert picats. Es remena i es reserva.
- Just acabada la cocció de les llenties amb l’arròs, s’afegeixen els bolets, una mica de sal, si es vol, i es remena bé.
Es pot decorar el plat amb unes fulles de julivert fregides ben cruixents.
COMENTARI DIETÈTIC
Aquest plat pot constituir un plat únic que es pot acompanyar d’una amanida de tardor o d’una crema o caldo de verdures. Les llenties són llegums i com a tals són aliments proteics que poden substituir la carn, el peix i els ous. Les hortalisses i els bolets augmenten encara més el valor nutricional del plat, que es pot concloure amb unes postres a base de fruites de tardor: mandarina, poma, pera, figa, raïm…
Data d'actualització:
15.11.2021