Ingredients per a 4 persones
- 700 g de mongetes cuites
- 6 cebes tendres petites
- 3 pastanagues mitjanes
- 2 grans d’all
- Julivert picat
- 50 g de pa ratllat
- Pebre negre i comí al gust
- 3 cullerades soperes d’oli d’oliva
- Sal iodada
Elaboració
- Es ratllen les pastanagues, es piquen els alls i es talla la ceba ben fina.
- Es trituren les mongetes i es mesclen amb la resta d’ingredients.
- Es formen unes 12 hamburgueses i s’arrebossen amb el pa ratllat.
- Es dauren dins d’una paella antiadherent o al forn.
Suggeriment
Es poden acompanyar amb una salsa de pastanaga, porro i farigola.
Comentari dietètic
Les mongetes vermelles comparteixen amb la resta de llegums una alta concentració de nutrients. La recepta té l’avantatge de ser molt econòmica i nutritiva, ja que destaca pel seu baix contingut en greix, a compte bàsicament de l’oli d’oliva. Els hidrats de carboni complexos són el nutrient més abundant, seguits de les proteïnes, que milloren la seva qualitat si es combinen amb cereals (en aquest cas, la pasta de l’amanida). Es tracta, també, d’un plat ric en fibra.
Si precedim aquestes hamburgueses d'una amanida de pasta i hortalisses acompanyades d’una fruita, com a postres, s’obté un menú equilibrat, complet i molt saludable.