Ingredients per a 4 persones
- 750 g de sípia neta i tallada a trossos
- 1 ceba
- 2 pastanagues
- 2 tomàquets madurs
- 2 patates grosses
- 200 g de pèsols
- 2 grans d’all
- 150 ml de vi blanc sec
- 1 cullerada sopera d’estragó fresc picat
- 2 cullerades soperes d’oli d’oliva
- sal iodada i pebre
Elaboració
- Es pela la ceba i es talla petita.
- Es pelen i es tallen les pastanagues a daus.
- En una cassola de fang, s’hi posa a coure la ceba amb l’oli. Quan la ceba és transparent, s’hi posen els alls sencers, les pastanagues i la sípia.
- Es deixa coure uns 5 minuts a foc viu.
- Tot seguit, s’hi tira el vi i els tomàquets ratllats, i es condimenta amb sal i pebre.
- Es tapa i es deixa coure a foc suau uns 20 minuts.
- Es pelen i es tallen les patates a daus.
- Passats 15 minuts, es tiren a la cassola les patates, els pèsols, l’estragó i aigua calenta, procurant que quedi mig cobert.
- Es deixa coure uns 15-20 minuts més.
- Es rectifica de sal i pebre abans de servir.
Proposta de menú
- Amanida de mongetes tendres amb tomàquet amb perfum d’all.
- Estofat de sípia amb estragó.
- Copa de fruites de temporada amb iogurt aromatitzat amb vainilla.
Comentari dietètic
La sípia és un marisc amb poc greix, però ric en proteïnes d’alta qualitat biològica, ferro, magnesi, sodi, fòsfor i vitamines del grup B, A i E. Les hortalisses, que no augmenten el valor calòric del plat, aporten diversitat de colors a la recepta, vitamines i minerals. Les patates la complementen en hidrats de carboni. L’estragó és digestiu i carminatiu.
La forma d’elaboració del conjunt combina perfectament amb la sípia i ofereix un plat molt saborós i sucós, adient per a tots els grups d’edat. Un plat molt lleuger davant i la fruita com a postres són suficients per completar el menú.
Informació relacionada
Data d'actualització:
03.08.2015