INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- 150 g de llenties vermelles pelades
- 1 ceba
- 1 porro (si és temporada)
- 3 pastanagues
- 10-12 brots de coriandre fresc
- 2 grans d’all
- 1,5 litres de brou vegetal o aigua
- Oli d’oliva verge
- Pebre i sal iodada
ELABORACIÓ
- Es comencen a sofregir amb l’oli a l’olla on es farà la sopa la ceba pelada i tallada fina i les pastanagues pelades i tallades a rodanxes.
- Quan la ceba comença a agafar color s’hi afegeix el porro net i tallat a rodanxes (si no és temporada, es pot prescindir del porro), les fulles de coriandre (se’n reserven unes quantes per decorar), i es deixa coure uns 5 minuts.
- S’afegeix la meitat del brou, el pebre, i si es vol, una mica de sal, i es cou uns 15 minuts.
- Passat aquest temps, es tritura.
- S’hi afegeix la resta de brou i les llenties, i es deixa coure uns 20 minuts fins que les llenties siguin cuites.
- Es decora cada bol amb coriandre picat.
Si agrada el picant, es pot posar un bitxo al sofregit, que es pot retirar abans de triturar.
COMENTARI DIETÈTIC
Aquesta crema és una molt bona opció per a la temporada d’hivern, ben calenta, però també per a èpoques més caloroses, ja que els seus ingredients estan disponibles tot l’any. Amb aquesta crema es mengen llegums amb un toc més exòtic que un plat de llenties clàssiques guisades, i es pot acompanyar d’una amanida de primer plat, o d’un segon plat vegetal, com unes mandonguilles d’espinacs o de carbassó.
Data d'actualització:
31.05.2021