Mantenir una dieta saludable

Un plat d'amanida en primer pla

Mantenir una bona alimentació és fonamental perquè el nostre sistema nerviós funcioni de manera adequada i ens permeti gaudir d'una bona salut emocional. De fet, alguns estudis relacionen el tipus de dieta amb el risc de patir una depressió i, en concret, s'ha vist que la dieta mediterrània podria tenir un efecte positiu per al benestar psicològic. 

Intenteu seguir una dieta variada i equilibrada en nutrients (amb quantitat suficient de fruita i verdura, peix, cereals, etc.), en quantitat (tant l'excés de pes com el baix pes s'han associat a problemes emocionals) i freqüència (amb àpats i horaris regulars). Recordeu que beure força aigua és també molt important per al funcionament del vostre cervell. Els estats de deshidratació (encara que siguin moderats o lleus) poden tenir efectes negatius en el benestar, ja que afavoreix la irritabilitat i redueix la capacitat de concentració i el rendiment intel·lectual.

Tingueu en compte que aquests consells són generals i aplicables a persones sense malalties concretes. Si teniu algun problema de salut podríeu necessitar unes pautes d'alimentació o hidratació diferents, que us proporcionarà el vostre metge o metgessa.

Data d'actualització:  04.03.2021