Mantenir-se físicament actiu

Una noia fa estiraments enmig del bosc

L'activitat física regular s'associa a un major benestar mental i s'ha vist que pot tenir efectes positius en la disminució del risc de patir una depressió i en el deteriorament cognitiu propi de l'edat.

Per gaudir dels efectes positius en la salut emocional no és necessari que l'activitat física sigui molt intensa però sí regular. Diferents activitats de caire més pausat també poden ser beneficioses, sempre que no siguin esporàdiques.  

Intenteu descobrir (o recuperar) una activitat física que us agradi i s'adapti al vostre nivell de mobilitat. No és necessari que sigui intensa però sí és recomanable que sigui regular (almenys dues o tres vegades per setmana). Aquesta activitat pot ser variada, incloent des de caminar, córrer o anar amb bicicleta, fins a ballar, practicar jardineria o jugar a petanca, per exemple. 

El contacte amb la natura

Diferents estudis mostren que el contacte regular amb la natura pot tenir un impacte positiu en la nostra salut emocional. Tant els parcs urbans com la muntanya ofereixen entorns per a la tranquil·litat, la relaxació o la pràctica de l'esport, i s'ha vist que podrien ajudar a reduir l'estrès, la fatiga mental o la tensió acumulada en el dia a dia.  

Informació relacionada

Data d'actualització:  04.03.2021