El programa “Dents fortes i sanes” és una iniciativa de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) per fomentar el raspallat de les dents com un hàbit de salut bucodental essencial per a la prevenció de la càries  i altres malalties de la boca.

S’adreça als alumnes de primer de primària de tots els centres educatius de Catalunya que ho sol·licitin. Aquests infants tenen l’edat idònia per aprendre a raspallar-se les dents correctament i mantenir aquest hàbit de salut oral per a la resta de la vida.

En què consisteix?

Consisteix a distribuir un estoig d’higiene oral entre els alumnes de primer de primària de les escoles que ho sol·licitin.

Es tracta d’un estoig de plàstic perforat per evitar la humitat, amb un espai reservat per identificar-lo amb el nom i la classe de l’infant a fi d’evitar possibles intercanvis. Aquest estoig inclou:

  • Un raspall infantil petit, per poder arribar a les zones més inaccessibles, i de filaments suaus.
  • Un tub de pasta dental fluorada de 50 grams. El fluor s’incorpora a l’esmalt de la dent i la fa més resistent a la càries. Pel que fa a la quantitat de dentifrici que cal utilitzar en aquesta edat, és suficient una quantitat similar a la mida d’un pèsol.

Com s’hi pot participar?

Les escoles que estiguin interessades a participar en aquest programa i a rebre l’estoig d’higiene oral cal que ho sol·licitin a través del seu ajuntament.

Data d'actualització:  12.09.2018
Els camps marcats amb * són obligatoris.

Full de comanda de material de prevenció i control de la càries dental