Cal completar aquest qüestionari en el marc d'un grup de treball amb representació de la direcció i dels treballadors de l'empresa.
1. Es disposa de modalitat d’organització preventiva d’acord amb els criteris establerts per la normativa
corresponent en relació amb les característiques de l’empresa (nombre de treballadors, activitats de l'annex I
del RD 39/1997, nombre de centres de treball, etc.).
Si
No
2. S’ha efectuat una avaluació de riscos dels llocs de treball de l’empresa, que inclogui tots els riscos
de seguretat, ergonòmics, higiènics i psicosocials) i en què s’hagin tingut en compte els riscos per
treballadors especialment sensibles, dones embarassades o en període de lactància i joves menors d’edat.
Si
No
3. L’empresa planifica i adopta les mesures de prevenció en funció dels resultats de l’avaluació de riscos i
de la vigilància de la salut.
Si
No
4. S’ha informat i format els treballadors sobre els riscos del lloc de treball i els procediments per
desenvolupar les seves tasques de forma segura.
Si
No
5. La gestió de la prevenció de riscos laborals s’integra en tots els nivells de l’empresa. Els comandaments
han rebut formació específica sobre aquest tema.
Si
No
6. Els treballadors i/o delegats de prevenció poden participar en la presa de decisions relacionades amb la
seguretat i salut laboral a l’empresa mitjançant reunions, espais de diàleg o altres accions.
Si
No
7. En el cas d’una empresa amb servei de prevenció propi, l’auditoria externa del sistema de gestió de
prevenció de riscos s’ha realitzat en els darrers quatre anys.
No correspon
No
Si
8. L’índex d’incidència d’accidents laborals de l’empresa es troba per sota de la mitjana del seu sector i
en els darrers cinc anys no hi ha hagut cap accident greu.
Si
No
9. En els darrers cinc anys l’empresa no ha tingut cap acta d’infracció greu per part d’Inspecció de
Treball.
Si
No
10. Es realitza una gestió correcta dels residus industrials i les emissions mediambientals.
Si
No
Aquest qüestionari només es pot respondre si es
compleixen els criteris previs.
1
General
2
Alimentació
3
Activitat física
4
Benestar S i E
5
Tabac, alcohol...
6
Sostenibilitat