Un noi, a qui no se li veu la cara, va en bici i un altre el segueix darrere

L’estiu és una bona època per incorporar l’activitat física a la rutina diària.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana fer trenta minuts d’activitat física (com, per exemple, caminar a bon pas), almenys cinc dies a la setmana. A més, tot suma: els trenta minuts es poden realitzar en períodes de deu minuts.

Una vida activa millora la salut i ajuda a prevenir i tractar diverses malalties; té efectes antidepressius, millora l’ansietat i la salut cardiovascular, prevé la diabetis tipus 2, l’insomni, el sobrepès i l'obesitat, i comporta altres tipus de beneficis.

Sabíeu que existeixen rutes saludables a diferents municipis de Catalunya? Consulteu-les i gaudiu de les propostes. Eviteu, però, fer exercici a les hores de més calor i protegiu-vos del sol amb gorra, ulleres de sol i crema amb factor de protecció solar alt. Porteu sempre aigua i beveu-ne sovint.

Passejar, fer esport amb els amics i la família, jugar activament amb els vostres fills o nets i visitar museus, parcs zoològics o aquàriums són alguns dels trucs que us permetran augmentar el vostre nivell d’activitat física d’una manera fàcil. Poseu-los en pràctica i incorporareu, gairebé sense adonar-vos-en, l’activitat física a la vostra vida diària.

Data d'actualització:  15.06.2021