Consells per a la primavera

Comença la primavera i els dies s'allarguen, les temperatures són més agradables i ve de gust sortir de casa i fer activitats en contacte amb la natura. Ara bé, per evitar riscos convé seguir alguns consells, com ara protegir-se del sol, evitar les picades d'insectes i, en cas d'al·lèrgia al pol·len, prevenir-ne els símptomes, que poden arribar a ser força molestos.

D'altra banda, recordeu que cal seguir aplicant les mesures de prevenció de la COVID-19, com ara la higiene de mans freqüent, l'ús de mascareta i el manteniment de la distància social, i continuar respectant les mesures especials que es defineixen periòdicament per a la contenció del virus. Així mateix, és fonamental que us vacuneu quan arribi el vostre torn, ja que la vacuna és l'eina principal per aturar la propagació del virus. 

La situació actual de pandèmia pot afectar l'estat de salut emocional, juntament amb les responsabilitats diàries i la pressió laboral acumulada durant els mesos d'hivern, que ja acostumen a passar factura en aquesta època de l'any. Per tenir l'estrès a ratlla i gaudir d'una primavera saludable es recomana seguir una alimentació equilibrada, fer activitat física diària, evitar el consum de tabac, alcohol i altres drogues, i controlar l'estat de salut.