Per què?

L'oli d’oliva verge és un aliment que prové del fruit de l'olivera, l'oliva. És una font important d'energia, ja que està compost en la seva totalitat per greixos. Encara que l'aportació calòrica és la mateixa que la d'altres olis vegetals com el gira-sol, el blat de moro, etc. (800 kcal/100 ml) i és semblant a altres greixos (margarina, mantega, etc.), el tipus de greixos que conté fa que el consum es relacioni amb menys risc de patir malalties cardiovasculars, síndrome metabòlica, diabetis mellitus de tipus 2 i algun tipus de càncer.

L'estudi PREDIMED ha contribuït a corroborar els beneficis per a la salut de l'oli d’oliva verge. Els efectes beneficiosos per a la salut del consum d’oli d’oliva verge però, no només són pel tipus de greixos que té, sinó també per la presència de polifenols i de vitamina E, que són antioxidants.

Oli d'oliva

Olis per cuinar

Data d'actualització:  21.03.2019