Una noia talla fruita sobre la taula de la cuina

El consum d’almenys tres racions de fruita al dia contribueix a una alimentació saludable i a la prevenció de múltiples trastorns

Distribució per mesos de les diferents fruites

Calendari de fruites de temporada a Catalunya, que reflecteix la distribució per mesos de les diferents fruites (feu clic aquí per veure'l més gran)
La zona de referència de les temporades és el Bages. En climes més càlids les temporades s’avancen. En climes més freds, s’endarrereixen o s’escurcen.
Font: Aliments frescos i de temporada. Opcions. Consum conscient.

 • Any Internacional de les Fruites i Verdures (AIFV)

  L’Assemblea General de les Nacions Unides va designar l’any 2021 com l’Any Internacional de les Fruites i Verdures (AIFV). L’AIFV 2021 ofereix una gran oportunitat per sensibilitzar la població sobre la importància de la fruita i la verdura per a la nutrició humana, la seguretat alimentària i la salut, i per aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. Durant l’any 2021 s’aniran realitzant diferents esdeveniments i publicant materials relacionats amb la promoció del consum de fruites i hortalisses, i els podeu consultar a l’espai web de l’Agència de Salut Pública de Catalunya Salut amb fruites i verdures.

 • 5 al dia

  5 al dia és una associació sense ànim de lucre que té per objectiu fomentar el consum diari de fruites i hortalisses fresques. El seu nom es basa en la ració mínima de consum diari recomanat de fruites i hortalisses fresques, 5 al dia, sumant els dos productes. Al seu web es pot trobar una amplíssima documentació sobre aquests grups d’aliments, així com diverses campanyes per promocionar-ne el consum en diferents àmbits.

 • Aquí sí: Fruita i salut

  L’objectiu d’aquesta iniciativa és promoure el consum de fruita fresca, variada, de qualitat i de proximitat en els bars i restaurants. La campanya identifica i reconeix els establiments comercials i de restauració compromesos amb oferir a la clientela racions de fruita fresca llesta per consumir en tots els àpats.

 • Amed

  Amed és un programa que té com a objectiu promoure l’alimentació mediterrània com a model d’alimentació saludable en l’entorn de la restauració. Un dels criteris de compliment obligatori per a l’acreditació Amed és el de garantir que aproximadament un 50% de l’oferta de les postres sigui a base de fruita fresca (sencera o manipulada, per exemple, macedònia).

 • Programa de consum de fruita i verdura a les escoles

  La Unió Europea, conjuntament amb els departaments d’Agricultura, Salut i Ensenyament, pretén apropar la fruita als infants i promocionar-ne el consum i també la salut. Consisteix a distribuir gratuïtament fruita i verdura fresca una setmana de cada mes, en funció de l’estació de l’any, la proximitat de producció i la qualitat, a l’alumnat de segon cicle d’educació infantil i de primària (infants de 3 a 12 anys) dels centres educatius que ho demanin.

Data d'actualització:  06.08.2021