El peix forma part de la dieta mediterrània i de la nostra gastronomia. Menjar productes de mar de dues a tres vegades a la setmana (peix blanc, blau o marisc) és una recomanació sana i saborosa.
El peix és un aliment d’una qualitat nutricional excel·lent, amb una proporció elevada de proteïnes, de la mateixa qualitat que les de les carns, però amb menys quantitat de greix. El peix blanc és molt magre i el blau és més ric en greix, concretament en àcids grassos omega-3, greixos cardiosaludables. Les sardines, els seitons, les anxoves i el verat són els peixos més saludables per al cor. Els productes de mar proporcionen també quantitats importants de vitamines i minerals.
A les dones embarassades i durant el període de lactància i els nens petits els resulta beneficiós consumir espècies variades de peix dues vegades a la setmana, per l’aportació d’àcids grassos omega-3, que és convenient per al bon desenvolupament neurològic. En aquests grups de població es recomana no consumir grans peixos predadors com el peix espasa o emperador i la tonyina, pel contingut elevat en mercuri que tenen.
Hi ha alguns consells que podeu seguir per triar, comprar, preparar, conservar i menjar aquests aliments de forma adequada: