Les hortalisses

Les hortalisses se situen a la base de la piràmide de l’alimentació saludable, i es recomanen en tots els àpats principals

Mapa de la producció comarcal a Catalunya d'hortalisses el 2019

Producció comarcal a Catalunya d'hortalisses el 2019. Font: Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

  • Any Internacional de les Fruites i Verdures (Nacions Unides)

    L’Assemblea General de les Nacions Unides va designar l’any 2021 com l’Any Internacional de les Fruites i Verdures (AIFV). L’AIFV 2021 ofereix una gran oportunitat per sensibilitzar sobre la importància de les fruites i verdures per a la nutrició humana, la seguretat alimentària i la salut, i per aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. Durant l’any 2021 s’aniran realitzant diferents esdeveniments i publicant materials relacionats amb la promoció del consum de fruites i hortalisses, i els podeu consultar a la pàgina web de l’AIFV.

  • Salut amb fruites i verdures (Agència de Salut Pública de Catalunya)

    L'Agència de Salut Pública de Catalunya també s'ha sumat a la commemoració de l'AIFV i ha habilitat l'espai web "Salut amb fruites i verdures" amb multitud de recursos i materials sobre aquests aliments.

  • 5 al dia

    5 al dia és una associació sense ànim de lucre que té per objectiu fomentar el consum diari de fruites i hortalisses fresques.

Data d'actualització:  06.08.2021