Vacuna COVID-19

Convocatòria de vacunació per a professionals essencials

Si vas néixer entre els anys 1952 i 1961 i has rebut una primera dosi de la vacuna d’Oxford/AstraZeneca – Vaxzevria, t’informem que s’amplia el termini per administrar-te la segona dosi fins a les 16 setmanes.

Des del 9 de febrer, avancem amb la vacunació dels professionals essencials.

Si tens menys de 60 anys i ja va rebre una primera dosi de la vacuna d'Oxford/AstraZeneca, t'informem que la convocatòria per demanar la segona dosi de la vacuna està oberta. Aquesta convocatòria es desenvolupa progressivament, segons ordre de vacunació de la primera dosi. Demana cita per vacunar-te a vacunacovidsalut.cat.

 

Qui es pot vacunar?

Es poden vacunar les persones que:

 • No s’hagin vacunat durant la primera convocatòria de vacunació per a professionals essencials.
 • No hagin passat la COVID-19 en els darrers sis mesos.
 • No siguin un cas positiu de COVID-19 o un cas estret en el moment de la vacunació.
 • Formin part d’un dels següents grups professionals essencials:
  • Tot el personal dels centres educatius.
  • Professionals que treballin en els serveis públics considerats essencials, com ara cossos de seguretat (mossos d’esquadra, policia local, guàrdia urbana i bombers), protecció civil, professionals dels serveis d’assistència domiciliària i professionals de serveis penitenciaris.

Com es durà a terme la vacunació?

Al llarg de les setmanes vinents podràs rebre un missatge de text (SMS) que et redirigirà a una aplicació perquè puguis reservar hora, dia i lloc per vacunar-te.

També mitjançant el web vacunacovidsalut.cat, on podràs demanar cita per vacunar-te.

Si els horaris, els dies o els punts de vacunació ja estan complets, et recomanem que tornis a intentar-ho durant els dies següents per comprovar noves disponibilitats.

Recorda: És important que les teves dades personals (telèfon, mòbil i adreça electrònica) estiguin actualitzades a la base de dades del sistema sanitari català. Visita el web de La Meva Salut per actualitzar-les.

El dia de la vacunació et recomanem que portis una peça de roba de màniga curta, que es pugui arromangar fins a l’espatlla, o una peça de roba sense mànigues. Si vols, també pots portar un jersei a sobre, que es pugui treure ràpidament i còmodament.

On em vacunaran?

Des del dia 10 de febrer s’han habilitat diferents punts de vacunació per tot Catalunya.

Consulta en el següent enllaç els punts de vacunació disponibles.

Quins documents he de portar per vacunar-me?

El dia de la vacunació, és necessari que portis amb tu:

 • La targeta sanitària individual (TSI) juntament amb el DNI, NIE o passaport.
 • L'SMS de convocatòria o l’SMS de la programació de la cita enviat per /Salut.

No podràs ser vacunat en aquesta convocatòria si:

 • Ja tens una primera dosi de la vacuna contra la COVID-19; en aquest cas, et contactarem més endavant per informar-te de com es desenvoluparà el teu procés vacunal. Visita el següent enllaç per a més informació de la segona dosi de la vacuna d’Oxford/AstraZeneca – Vaxzevria.
 • Tens 65 anys o menys i ets un cas positiu de COVID-19; passats 6 mesos, ja et podràs vacunar.  
 • Tens més de 65 anys i ets un cas positiu de COVID-19; passats 15 dies, ja et podràs vacunar mitjançant el web de cita vacunacovidsalut.cat.
 • Si ets un contacte estret d’algú amb la COVID-19; si és així i formes part d'algun grup poblacional que es pugui vacunar, hauràs de registrar el teu torn mitjançant a vacunacovidsalut.cat quan hagis finalitzat l’aïllament. 

Formo part d’un dels grups de professionals essencials per vacunar-me. M’han enviat un SMS de convocatòria, però està tot complet. No em puc vacunar?

El desenvolupament de la campanya de vacunació avança en funció de les dosis de vacunes disponibles. Si les franges horàries, els dies o els llocs per vacunar-te ja estan complets, et recomanem que vagis entrant a l’aplicació durant els dies següents per comprovar nous horaris o disponibilitats.

Data d'actualització:  01.06.2021