Vacuna COVID-19

Convocatòria de vacunació per a persones dependents

Convocatòria de vacunació per a les persones grans dependents (no institucionalitzades o que formin part d’un centre de dia) amb un alt grau de dependència i que requereixin ajut d’altres persones per desenvolupar la seva vida. La vacuna que se’ls administrarà serà la de Pfizer/BioNTech o la de Moderna/Lonza, aprovades per l’Agència Europea de Medicaments el 21 de desembre de 2020 i el 6 de gener de 2021, respectivament.

Qui es pot vacunar?

Persones grans dependents (no institucionalitzades o que formin part d’un centre de dia) amb un alt grau de dependència i que requereixin ajut d’altres persones per desenvolupar la seva vida:

  • Grau reconegut de dependència III.
  • Grau reconegut de dependència II i I que acudeixin a centres de dia.
  • Persones en programes d’atenció domiciliària (ATDOM), prioritzant les de 80 anys o més.

S’afegeixen a la vacunació els cuidadors directes d’aquests grans dependents com ara personal de centres de dia, personal del servei d’atenció domiciliària, altres cuidadors remunerats i cuidadors informals de persones amb gran dependència.  

Com es durà a terme la vacunació?

Els equips d’atenció primària (EAP) contactaran amb les persones dependents o les persones cuidadores per concretar el dia, l’hora i el lloc per vacunar-se contra la COVID-19.   
  
El sistema de Salut de Catalunya disposa de les dades necessàries per contactar amb les persones dependents que formen part d’aquesta convocatòria.
 
Tant el procés de convocatòria com la vacunació contra la COVID-19 són molt similars a com es fa anualment amb la campanya de vacunació contra la grip.

Quins documents he de facilitar per vacunar-me?

La targeta sanitària individual (TSI), juntament amb el DNI, NIE o passaport.

On em vacuno?

El punt de vacunació el comunicarà l’equip d’atenció primària (EAP) quan contacti amb les persones dependents o les persones cuidadores.

Aquests espais poden ser:

  • Centres d’atenció primària (CAP) 
  • Espais designats per a la vacunació (casal, poliesportiu, biblioteca, etc.)
  • Domicilis, si fos necessari
  • Centres de dia 
Data d'actualització:  12.07.2021