Arribar a la immunitat de grup és cosa de tothom. Tot i que la vacunació és una eina habitual del sistema de salut per fer front a diferents malalties, des del Servei Català de la Salut som conscients que, amb la vacuna contra la COVID-19, poden haver-hi certes reticències fruit de rumors, prejudicis i/o desinformació. Per desactivar aquestes resistències, a continuació presentem 6 raons per les quals tothom que no tingui contraindicació hauria de vacunar-se.

1. T'immunitzaràs

Amb els anticossos de la vacuna contra la COVID-19, limitaràs al màxim la possibilitat de patir una malaltia que pot arribar a ser molt greu.

2. Minimitzaràs els riscos

Amb la vacuna, reduiràs la possibilitat de desenvolupar símptomes persistents, d’entrar a l’UCI i de morir a causa de la COVID-19.

3. És segur

S’ha demostrat que totes les vacunes aprovades són segures, i el seu ús està avalat per la comunitat científica i pels organismes internacionals. Els beneficis són molt superiors als riscos.

4. Tindràs més recursos sanitaris

Si baixen els contagis, disminuirà la pressió assistencial i, en conseqüència, el sistema de salut et podrà oferir una millor atenció en cas que ho necessitis

5. Protegiràs els teus

El gest de vacunar-te també beneficia la gent que t’envolta: evita que la malaltia es propagui i arribi als teus familiars i amics.

6. Formaràs part de la solució

Amb la vacuna, s’arribarà a la immunitat de grup, podràs recuperar el teu dia a dia i es reduirà l’impacte social i econòmic negatiu provocat per la pandèmia.

Data d'actualització:  22.03.2021