Trasplantament

Canal temàtic de salut

El trasplantament és la substitució d'un òrgan o teixit malalt d'una persona amb expectativa de vida per un òrgan o teixit sa procedent habitualment d'un donant cadàver. És un tractament que millora les condicions i la qualitat de vida de determinades persones malaltes i, per a d'altres, és l'única esperança de conservar la vida amb un nivell de qualitat acceptable.

El Canal Donació i trasplantament és un espai web que pretén ser un canal de comunicació obert a tothom on s'hi pot trobar:

  • Informació sobre com i per què fer-se donant.
  • Informació detallada sobre la donació i el trasplantament d'òrgans i teixits.
  • Continguts específics per a professionals sanitaris de l'àmbit de la donació i el trasplantament d'òrgans, teixits i cèl·lules.
  • Actualitat relacionada amb la donació i el trasplantament a Catalunya.

El web el gestiona l'Organització Catalana de Transplantaments (OCATT), responsable de planificar, ordenar i coordinar les activitats relacionades amb l'extracció, preservació, distribució, intercanvi i trasplantament d'òrgans, teixit i cèl·lules a Catalunya. S'encarrega, a més, d'avaluar els resultats dels trasplantaments per a la presa de decisions clíniques i administratives.

Data d'actualització:  28.04.2021