Com es fa?
La interrupció de l'embaràs es pot fer per mètodes quirúrgics o farmacològics. L'aplicació d'uns o altres té a veure amb les setmanes de gestació, les característiques personals de cada dona i les recomanacions dels professionals que la realitzen.
- Quirúrgics
- Tècnica d'aspiració uterina. Consisteix a introduir una cànula que, connectada a un aspirador, permet evacuar tot el contingut de l'úter.
- Tècnica de raspat uterí. Consisteix a introduir un instrument per raspar i extreure tot el contingut de l'úter.
- Farmacològics
- S’administren dos fàrmacs, la mifepristona i el misoprostol. El primer s'utilitza per interrompre l'embaràs i el segon, per provocar l'expulsió de l'embrió.
És confidencial l'avortament?
La Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal i el secret professional garanteix la confidencialitat absoluta en relació amb tot el que té a veure amb la interrupció voluntària de l'embaràs.
Què passa després de l'avortament?
- És normal un sagnat irregular i molèsties similars a les d'una regla.
- És un signe d'alarma el sagnat més abundant que el d'una regla, dolor molt fort, febre de 38 °C o més. Si això passa, cal acudir al dispositiu sanitari més proper.
- La regla sol venir entre les quatre i sis setmanes després de la interrupció.
Què cal fer després de l'avortament?
- Durant les dues primeres setmanes, és millor la dutxa que el bany, les compreses que els tampons i les relacions sexuals sense penetració.
- S'ha de sol·licitar una visita a les unitats d'atenció a la salut sexual i reproductiva o al centre d'atenció primària per prevenir un altre embaràs no desitjat o les infeccions de transmissió sexual (ITS).
- Per tal d'evitar una altra situació d'embaràs no desitjat, cal utilitzar un mètode contraceptiu eficaç des de l'inici de les relacions sexuals amb penetració.
Data d'actualització:
04.05.2022