Campaments i colònies per a infants i joves

Una noia d'esquenes amb una motxilla a l'aire lliure

Els campaments i les colònies per a infants i joves amb diabetis, a més de ser molt divertits, fomenten la integració i promouen la independència. Estan plantejats com unes estades d'estiu convencionals, amb les activitats de lleure habituals, però complementades amb diverses accions educatives relacionades amb l'autotractament de la diabetis. Es pretén especialment reforçar la capacitat per resoldre situacions conflictives produïdes per la diabetis (hipoglucèmies, cetonúries, etc.).

Cal destacar que en el disseny i la preparació tant dels campaments com de les colònies (per als més joves de tots) hi participen diverses persones que també tenen diabetis i sobretot molta experiència en aquest tipus d'activitats, i també professionals de medicina (diabetòlegs i pediatres), d'infermeria i de dietètica i nutrició, així com monitors d'activitats de lleure. Es tracta, doncs, d'uns campaments fets a mida.

Si us interessa anar-hi, poseu-vos en marxa ben aviat i contacteu amb l'Associació de Diabètics de Catalunya (ADC)

Tel.: 93 451 34 06 (de dilluns a divendres de 09:30 a 14:00 h, i de dilluns a dijous de 15:30 a 19:30 h)

Correu electrònic: adc@adc.cat

L'ADC té delegacions repartides per tot Catalunya: busqueu quina és la que teniu més a prop.

En la pàgina web de l'ADC, hi trobareu els requisits necessaris per fer la inscripció, com ara un informe del vostre metge habitual i l'autorització dels pares, entre d'altres.

Si ho feu amb temps, podeu demanar una beca. A la mateixa pàgina hi trobareu on i com heu de fer la sol·licitud.

Als campaments s'hi fan activitats que reforcen la capacitat dels joves per resoldre situacions conflictives produïdes per la diabetis.

Data d'actualització:  12.11.2020