Recursos per a professionals sobre la depressió
-
Terminologia de l’atenció a la salut mental i a les addiccions (2020). Obre en una nova finestra.
Diccionari de termes sobre l'atenció a les persones amb problemes de salut mental publicat pel Departament de Salut i el TERMCAT, amb l’assessorament continuat de diferents professionals de la psiquiatria i amb la col·laboració de la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental.
-
L'impacte de les noves tecnologies en la salut mental: Depressió en adolescents i relació amb l'ús de tecnologies mòbils i xarxes socials (2020). Obre en una nova finestra.
Informe breu de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS)
-
Desvenlafaxina per al tractament de la depressió major en adults (2019). Obre en una nova finestra.
Consell Assessor de Medicació de l’Atenció Primària i Comunitària i Atenció Especialitzada - Programa d’harmonització farmacoterapèutica del Servei Català de la Salut
-
Vortioxetina per al tractament de la depressió major en adults (2019). Obre en una nova finestra.
Consell Assessor de Medicació de l’Atenció Primària i Comunitària i Atenció Especialitzada - Programa d’harmonització farmacoterapèutica del Servei Català de la Salut
-
Antidepressius per l'episodi depressiu major lleu (2014). Obre en una nova finestra.
Recomanació Essencial
-
Pautes per a l’harmonització del tractament farmacològic de la depressió major en adults (2014). Obre en una nova finestra.
Elaborades pel Programa d’Harmonització Farmacoterapèutica de Medicaments en l’Àmbit de l’Atenció Primària i Comunitària del Servei Català de la Salut.
-
Cartera de serveis d'atenció a les famílies de persones amb trastorn mental greu i/o dependència de substàncies (2011). Obre en una nova finestra.
La intervenció sobre la família de persones amb trastorn mental greu i/o dependència de substàncies produeix beneficis, no només en les persones que la integren, sinó en l'evolució de la persona afectada. La finalitat d'aquest document és definir l'oferta d'atenció a les famílies des de la xarxa de salut mental i drogodependències i elaborar propostes per millorar-ne l'atenció.
-
Estudi de costos i càrrega de la depressió a Catalunya (Cost-Dep-2006). Obre en una nova finestra.
Per primera vegada a nivell internacional, es disposa de dades reals sobre els costos i la càrrega associada a la depressió, a Catalunya. Amb dades del 2006, aquest estudi ha analitzat la prevalença de la depressió entre la població a Catalunya, el consum de recursos i l’ús de serveis sanitaris, l’impacte que la depressió genera en la societat, la pèrdua de qualitat de vida de les persones i els costos socials associats a la discapacitat generada. Aquest estudi constitueix una nova aproximació a l’anàlisi dels costos per malaltia i és de gran utilitat per a la planificació sanitària en salut mental.
-
Adaptació al model sanitari català de la guia de pràctica clínica sobre el maneig de la depressió major en l'adult (2010). Obre en una nova finestra.
Agència d'Informació, Avaluació i Qualitat en Salut - Pla director de salut mental i addiccions - Departament de Salut
-
Protocol d'intervenció grupal psicoeducativa per a pacients amb depressió lleu/moderada a l'atenció primària (2009). Obre en una nova finestra.
Protocol per desenvolupar una nova eina d'intervenció en el tractament de les depressions lleus que es pugui utilitzar des de l'àmbit d'infermeria d'atenció primària i que s'integri en la continuïtat assistencial de les intervencions que rep el pacient, tant des de l'atenció primària com des de l'especialitzada en salut mental.
-
Atles integral dels serveis d'atenció a la salut mental de Catalunya (2010). Obre en una nova finestra.
Funcionament de la xarxa d’atenció a la salut mental.
-
La psicoteràpia a la xarxa pública de salut mental i addiccions (2009). Obre en una nova finestra.
Aquest document té l'objectiu d’establir el paper dels tractaments psicoterapèutics al si de la xarxa de salut mental i addiccions, definir els tractaments psicoterapèutics i les diferents modalitats, identificar-ne les indicacions, i caracteritzar els nivells d’acreditació i de qualitat exigibles.
-
Salut Mental i Qualitat de Vida (2006). Obre en una nova finestra.
Recull de paraules sobre els programes de salut mental dintre del Cicle de Conferències de la Generalitat de Catalunya.