Salut inicia dilluns un cribratge massiu al barri de Sant Ildefons de Cornellà per detectar contagis de COVID

Torna
Divendres, 21 d'agost de 2020

El dilluns 24 d’agost, el Departament de Salut posa en marxa al barri de Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat un cribratge massiu per detectar possibles contagis de COVID-19 entre els veïns del barri.

El punt de recollida de mostres estarà ubicat al Centre Cívic Sant Ildefons (carrer de la Gerdera s/n, Cornellà de Llobregat). Aquest punt romandrà obert del dilluns 24 al divendres 28 d’agost, de 9.00 a 19.00 hores.

En aquesta instal·lació, es recolliran mostres per fer una PCR a aquells veïns que hi acudeixin voluntàriament, i que siguin residents al barri, tinguin entre 18 i 40 anys d’edat, estiguin asimptomàtics, i no s’hagin fet recentment una PCR per a la detecció del SARS-CoV-2.

La prova PCR és gratuïta i els resultats es podran consultar a en 48 hores a través de “La Meva Salut”.

Igual que la resta de cribratges intensius fets els darrers dies en altres localitzacions de Catalunya, l’objectiu de la campanya és contribuir a trobar persones que són portadores del virus sense saber-ho i tallar les cadenes de transmissió de la malaltia.

Aquest cribratge massiu a Cornellà està liderat pel Departament de Salut, el Servei Català de la Salut i l’Atenció Primària Costa Ponent de l’ICS, amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà i la col·laboració d’altres entitats i associacions del territori.