Salut inicia demà divendres un cribratge massiu als barris de Collblanc i la Torrassa de l'Hospitalet de Llobregat per detectar contagis de COVID

Torna
Dijous, 20 d'agost de 2020
  • La recollida de mostres s’adreça als residents en aquests barris que tinguin entre 18 i 40 anys d’edat i siguin asimptomàtics

Demà divendres 21 d’agost, el Departament de Salut posa en marxa a l’Hospitalet de Llobregat un cribratge massiu per detectar possibles contagis de COVID-19 entre els veïns residents als barris de Collblanc i la Torrassa.

El punt de recollida de mostres estarà ubicat al Centre Municipal Torre Barrina (Parc de la Marquesa, carretera de Collblanc, 67, l’Hospitalet de Llobregat). Aquest punt romandrà obert el divendres 21 i del dilluns 24 fins al dijous 27 d’agost, de 9.00 a 19.00 hores.

En aquesta instal·lació, es recolliran mostres per fer una PCR a aquells veïns que hi acudeixin voluntàriament, i que siguin residents als barris de Collblanc i la Torrassa, tinguin preferentment entre 18 i 40 anys d’edat, siguin asimptomàtics, i no s’hagin fet recentment una PCR per a la detecció del SARS-CoV-2.

Igual que la resta de cribratges intensius fetes els darrers dies altres localitzacions de Catalunya, l’objectiu de la campanya en aquests barris de l’Hospitalet és contribuir a trobar persones que són portadores del virus sense saber-ho i tallar les cadenes de transmissió de la malaltia.

La recollida de mostres per fer proves PCR a l’Hospitalet està liderada pel Departament de Salut, el Servei Català de la Salut i l’Atenció Primària Costa Ponent de l’ICS, amb el suport de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat i del Consorci Sanitari Integral, així com la col·laboració d’altres entitats i associacions del territori.