Salut posa en marxa a Vilafranca del Penedès el cribratge massiu per detectar la COVID en persones asimptomàtiques

Torna
Dilluns, 10 d'agost de 2020
  • La consellera Vergés ha garantit que Salut endegarà totes les accions necessàries per aturar les cadenes de transmissió del virus
Avui a Vilafranca, la consellera Vergés ha garantit que Salut posarà en marxa totes les accions necessàries per aturar les cadenes de transmissió del virus

Avui a Vilafranca, la consellera Vergés ha garantit que Salut posarà en marxa totes les accions necessàries per aturar les cadenes de transmissió del virus

Aquest matí s’ha activat a Vilafranca del Penedès la recollida de mostres per fer PCR i poder fer un cribratge intensiu de possibles casos de COVID-19 en persones asimptomàtiques i joves, amb l’objectiu de trobar-hi els portadors i poder tallar la cadena de transmissió de la malaltia.

La consellera de Salut, Alba Vergés –que ha visitat aquest matí el Centre Cívic l’Escorxador del municipi on es fan les proves–, ha destacat que “més enllà de l’individual hi va el col·lectiu” per frenar la transmissió del virus. I ha garantit que "amb aquesta consciència col·lectiva, nosaltres ho farem tot des del Sistema de Salut de Catalunya, absolutament tot, per poder ajudar col·lectivament a aturar els contagis, amb solidaritat i coordinadament amb l’Ajuntament. I, per descomptat, amb la solidaritat de tota la ciutadania, per aturar aquesta epidèmia i gestionar-la el millor possible."

Les proves, que han començat a les 10 del matí a Vilafranca, van destinades a persones de l’àrea bàsica de salut (ABS) de Vilafranca, d’entre 19 a 40 anys i que en els últimes dies hagin tingut contactes socials sense respectar la distància física de seguretat, sense mascareta, en espais tancats durant molta estona o en reunions d’amics, aglomeracions, etc. Encara que no tinguin símptomes i que no hagin estat en contacte amb algun cas positiu de COVID-19. Les proves es faran fins al divendres 14 d’agost de 9 a 13.30 h i de 16 a 19.30 h.

Vergés ha agraït, finalment, la bona resposta de la ciutadania a aquesta crida, ja que des que s’ha endegat la recollida de mostres aquest matí fins a les 14 hores, ja s'han fet més de 200 proves PCR. I ha reblat: "Sempre hem de pensar a quanta gent estic posant en risc, a quanta gent estic implicant en aquesta transmissió si jo soc positiu o positiva avui".

 

PCR també a Santa Coloma de Gramenet

D’altra banda, també aquest dilluns a la tarda (15 h-20 h) comencen les proves al barris Llatí i Fondo de Santa Coloma de Gramenet. En aquest cas les proves, que s’hi faran fins al divendres 14 d’agost, es destinen a residents que en els últimes dies hagin tingut contactes socials sense respectar la distància, sense mascareta, en espais tancats durant molta estona o en reunions d’amics, aglomeracions, etc. Encara que no tinguin símptomes i que no hagin estat en contacte amb algun cas positiu de COVID-19. Al barri de Fondo es destinen a residents als carres Liszt, Rellotge, Wagner, Beethoven, Irlanda, Mn. Jacint Verdaguer (del núm. 150 fins al final) i Plaça del Rellotge. Les proves es faran al Centre Cívic Pins (C/ Pirineus, 2-4).

Al barri Llatí està destinat a residents als carrers Florència, Gènova, Milà, Roma i Perú i es faran al CAP Barri Llatí (C/ del Perú, 60-62). A partir de demà i fins al divendres, l’horari de les proves serà de les 8 a les 20 hores al Centre Cívic i de les 10 a les 20 hores al CAP (ja que de les 8 a les 10 hores s'hi fan les extraccions habituals).

Per aquest cribratge intensiu de possibles casos de COVID-19 a Vilafranca del Penedès i Santa Coloma de Gramenet, Salut ha previst fer un total de 8.500 proves PCR.