Coronavirus

Persones amb problemes de salut mental i addiccions

La pandèmia del coronavirus i les conseqüències que se'n deriven poden tenir un gran impacte en la salut mental, especialment en la d'aquelles persones amb algun trastorn previ o addicció, ja sigui a substàncies o a comportaments. 

Si és el vostre cas i durant aquests dies necessiteu atenció:

  • Si ja esteu vinculats a algun dispositiu de la xarxa de Salut mental i addiccions, podeu rebre suport per via telefònica. 
  • Si no esteu vinculats a cap dispositiu de la xarxa de Salut mental i addiccions, truqueu al vostre CAP, i, en cas d'urgència, al 061 Salut Respon. Per a situacions d'emergència, contacteu amb el 112. 

Per viure aquesta realitat de la millor manera possible, podeu seguir les recomanacions generals que trobareu a l'apartat de Gestió de les emocions

Per cercar recomanacions específiques i aclarir dubtes relacionats amb la malaltia, l'addicció o el tractament durant el confinament consulteu les pàgines que trobareu a continuació. 

Recursos d'atenció per a persones amb problemes de salut mental

La Federació Salut Mental Catalunya ofereix l'Espai Situa't, un servei d'atenció a distància perquè les persones amb problemes de salut mental i les seves famílies rebin orientació, acompanyament i assessorament en aquests temps difícils, i puguin reportar dificultats en l'atenció o en la realització de gestions o situacions de vulneracions de drets. Més informació

 

Recursos d'atenció per a persones amb addiccions

- Els recursos i centres d’atenció a les drogodependències (CAS) continuen oberts per poder garantir els serveis essencials i l’atenció a les urgències.

- Els recursos d’atenció a les addiccions comportamentals com les unitats de joc patològic (UJP) fan atenció telefònica.

Informeu-vos de les alteracions d’horaris i serveis que afecten el vostre centre de salut.

Eviteu anar-hi si no teniu una cita prèvia i no hi heu rebut una indicació contrària per telèfon. En general, eviteu anar als serveis d’urgències i als centres d’atenció primària!

- Si teniu dubtes o necessiteu ajuda:

Truqueu al vostre CAS o UJP (si esteu en tractament) - Cercador dels CAS de Catalunya.

Truqueu a la Línia Verda (900 900 540) o al CAS o UJP que estigui més a prop del vostre domicili (si no esteu en tractament).

- Si voleu deixar de fumar, consulteu el Programa Atenció primària sense Fum