Radar COVID és una eina creada per identificar contactes estrets de forma anònima i així contribuir a tallar les cadenes de contagi.

A través del mòbil i de la tecnologia Bluetooth, permet traçar la cadena de contactes de les persones.

Instal·leu-vos l’aplicació Radar COVID

Es tracta d’una aplicació per al mòbil que heu de descarregar i instal·lar, com qualsevol altre aplicació, al vostre dispositiu.

Seguiu les instruccions

Un cop trieu l’idioma, l’app us demana que activeu el Bluetooth del vostre telèfon mòbil. L’heu de tenir activat en tot moment, com també l’aplicació. Això és molt important perquè el seu ús sigui efectiu.

Si una persona és positiva de COVID-19 haurà d’introduir un codi a l’aplicació. Aquest codi és el que activa les alertes a les persones amb qui pot haver estat en contacte.

Com aconseguiu el codi si sou un cas positiu de COVID-19

Si teniu una prova diagnòstica positiva de COVID-19, rebreu un SMS de l’eina digital ContacteCovid.cat. Des d’allà, podeu sol·licitar el codi per introduir-lo a Radar COVID.

Un cop dins de Radar COVID, heu de tocar el botó “Comunica el meu positiu de COVID” i introduir-hi el codi. D’aquesta manera, les persones amb qui heu estat en contacte proper reben una notificació anònima que els avisa que són un potencial contacte de risc, només si tenen instal·lada també l’aplicació Radar COVID.

Què heu de fer si teniu un contacte de risc

Si el positiu de COVID-19 ha comunicat el seu cas a través de Radar COVID, l’app us avisa que heu tingut un contacte de risc, a través d’una notificació. Us demana que trieu a quina comunitat autònoma esteu per donar-vos les indicacions adients.

Un cop trieu “Catalunya”, l’aplicació us facilitarà les instruccions que heu de seguir:

  • Recomana l’aïllament al domicili durant 10 dies des del moment en què s’ha rebut la notificació.
  • Demana que truqueu al vostre CAP i indiqueu que heu rebut una notificació de Radar COVID. Així, el professional sanitari pot avaluar si se us ha de programar una prova diagnòstica.
  • Us dona informació sobre com fer el seguiment dels símptomes a través de l’app STOP COVID19 CAT.

Confidencialitat

Totes les interaccions amb altres mòbils propers es registren anònimament. Tampoc no s’envien les dades del cas positiu als contactes de risc.

Data d'actualització:  28.10.2020