És molt important que la ciutadania estigui amatent als possibles símptomes de COVID-19. Si en algun moment una persona presenta febre, tos, sensació de falta d’aire, malestar general, diarrees i vòmits, ha de contactar amb el sistema sanitari per fer un ràpid diagnòstic.

S’ha de posar en contacte amb els professionals del seu centre d’atenció primària o trucar al 061 Salut Respon (fora d’horari).

El metge o metgessa avalua els símptomes i, si és necessari, li fa la prova PCR.

El seu gestor COVID s’hi posa en contacte per informar-la del procediment que ha de seguir i iniciar el procés d’identificació de contactes. El gestor:

  • Indica a la persona aïllament preventiu fins que es tinguin els resultats (48/72 hores), que podrà consultar des de La Meva Salut, l’espai digital de salut personal. Les persones que encara no hi tinguin accés el poden demanar mitjançant el formulari en línia.
  • En cas que sigui necessari, li explica com tramitar la baixa laboral, a través del servei d’atenció no presencial eConsulta, disponible des de La Meva Salut, mentre duri l’aïllament preventiu.
  • L’ajudarà a identificar els seus contactes estrets per evitar la transmissió en el període asimptomàtic, fer-ne el seguiment i diagnosticar-los de forma precoç. Els contactes estrets són les persones amb qui ha compartit espai a menys de 2 metres de distància, durant més de 15 minuts, sense mascareta i des de les 48 hores prèvies a l’inici dels símptomes.
  • Indica que, de cada contacte, ha de facilitar: nom, cognom, telèfon mòbil, data del contacte i tipus d’entorn (familiar, social, laboral o escolar). Totes les dades que faciliti són confidencials: només se’n farà ús si es confirma que té la infecció i els contactes no sabran la identitat de la persona que ha donat positiu.
  • L’informa que en breu rebrà un missatge SMS amb l’accés a l’eina digital ContacteCovid.cat, amb informació sobre l’aïllament preventiu que s’ha de fer i l’espai per reportar les dades bàsiques dels contactes estrets. És molt important reportar els contactes estrets per poder tallar la cadena de contagis.
  • Li explica què passarà una vegada obtingui el resultat de la prova:
    • Si és negatiu, podrà finalitzar l’aïllament preventiu i retornar a la teva rutina habitual.
    • Si és positiu, rebrà un missatge SMS informatiu sobre què ha de fer.
Data d'actualització:  09.07.2021