Coronavirus

Demanar la baixa laboral i altres gestions i tràmits

La Meva Salut (LMS), l'espai digital de salut personal, us permet realitzar molts tràmits de manera no presencial. Des d'allà podreu descarregar el pla de medicació i anar a la farmàcia a buscar els medicaments. També hi podreu consultar els resultats de les anàlisis clíniques i les proves diagnòstiques, anul·lar o reprogramar les visites agendades amb els professionals, o obtenir certificats i informes relacionats amb la salut, entre molts altres serveis.

Demanar o renovar la baixa laboral

Si no us trobeu bé, podeu demanar visita al CAP perquè el vostre metge o metgessa us examini i valori la conveniència d'emetre l'informe de baixa laboral. Si considera que cal tramitar-lo, us el lliurarà en paper i addicionalment el penjarà a l'apartat d'Informes i resultats de La Meva Salut.

Ara bé, Si heu rebut atenció urgent i disposeu de l'informe corresponent on s'indica que requeriu la baixa, us han diagnosticat COVID-19 o bé us han notificat que sou un contacte estret d’una persona diagnosticada i no podeu teletreballar, no cal que aneu al CAP. Podeu demanar-la al vostre metge o metgessa des del servei d'eConsulta, disponible des de La Meva Salut.

Si sou positiu o contacte estret, i rebeu un SMS de ContacteCovid.cat, també podeu accedir a aquesta eina digital per poder tramitar la vostra baixa laboral, a més d’altres serveis com la tramitació de contactes estrets o informació sobre com fer l’aïllament.  

Si heu de renovar una baixa laboral i no requeriu seguiment clínic, us podeu descarregar el comunicat de confirmació de baixa o alta des de l'apartat d'Informes i resultats de La Meva Salut.

D'altra banda, en alguns casos, les visites de seguiment també es poden fer mitjançant l'eConsulta, sense necessitat d'anar al CAP.

Demanar la primera TSI

Podeu sol·licitar la primera targeta sanitària individual (TSI) sense anar al centre d’atenció primària (CAP), tal com es va fer durant la pandèmia de la COVID-19, però és necessari complir amb el requisit bàsic d’estar empadronat en un municipi de Catalunya per poder rebre la TSI física definitiva o el resguard de sol·licitud de TSI.

Per a més informació consulteu el web del CatSalut.

Data d'actualització:  09.07.2021