Totes les dones d'entre 25 i 65 anys que hagin mantingut o mantinguin relacions sexuals. 

Les dones que mai han tingut relacions sexuals, segons mostra l'evidència científica, tenen un risc realment molt baix per desenvolupar càncer cervical. En aquest cas, les dones poden triar si fer-se o no la citologia.

En el cas en que les dones en el moment actual no tinguin activitat sexual, però l’hagin tingut en el passat, és recomanable continuar amb el cribratge.

Les dones vacunades han de continuar realitzant-se citologies, atès que la vacuna contra el VPH, tot i ser molt eficaç, protegeix davant el 70% dels càncers de coll uterí i, per tant, en alguns casos, les persones vacunades podrien desenvolupar alguna patologia relacionada amb algun dels tipus del VPH no inclosos a la vacuna.

Tanmateix, el fet d’estar vacunada contra el VPH no protegeix davant la resta de malalties sexuals i, per tant, es recomanable que es segueixi fent ús del preservatiu en les relacions sexuals.

Podeu adreçar-vos al vostre centre d’atenció sexual i reproductiva o al vostre equip d’Atenció Primària per tal de realitzar-vos el cribratge.

Data d'actualització:  24.07.2018