Seguiment de les baixes de molt curta durada (menys de 5 dies)

Quan la durada estimada de la baixa és molt curta (menys de 5 dies), el metge o la metgessa inclou al mateix la data de la baixa i de l’alta.

En aquests casos, ja no heu de tornar a la consulta, i si us trobeu bé us heu de reincorporar a la feina l'endemà de l’alta laboral.

Si us trobeu bé abans de la data prevista de l'alta laboral, per avançar la vostra reincorporació a la feina heu de sol·licitar una visita amb el metge o la metgessa, que modificarà el document de baixa i alta.

Si el dia de l'alta considereu que no esteu recuperats, podeu sol·licitar que us facin un altre reconeixement mèdic.

Si el metge o la metgessa us visita abans de la data en què us heu de reincorporar a la feina i considera que encara no us heu recuperat, emetrà un comunicat de confirmació de la baixa que automàticament modificarà el document d'alta. En aquest comunicat s’indicarà el diagnòstic, la nova durada estimada de la baixa, el tipus de procés i la data de la propera revisió mèdica.

En canvi, si el metge o la metgessa us visita el mateix dia que us heu d’incorporar a la feina i considera que encara no esteu en condicions de treballar, emetrà un nou comunicat de baixa mèdica, que no anul·larà l’anterior, on indicarà si es el motiu és una recaiguda o una malaltia diferent.

Data d'actualització:  22.11.2018